AMA z pracownikiem ubojni
Zapraszam na #ama ze mną. Pracuję w ubojni w dziale utrzymania ruchu więc znam cały proces "produkcji" mięsa. Od żywej krowy do paczkowanego kotleta w tesco. Więc ask me anything lecimy
Cisiur z- #
- #
- #
- 335
- Odpowiedz
Zapraszam na #ama ze mną. Pracuję w ubojni w dziale utrzymania ruchu więc znam cały proces "produkcji" mięsa. Od żywej krowy do paczkowanego kotleta w tesco. Więc ask me anything lecimy
Cisiur z
Komentarze (322)
najlepsze
Jakie wykształcenie?
Ile masz lat?
Jak długo tam pracujesz?
technik informatyk
22
pół roku
1. Jak zabijacie?
2. Zdarzyło się, że zwierzę przeżyło i walczyło dalej?
3. Czy zdarzały się jakieś wypadki, w tym śmiertelne? Opisz jakiś.
1. Ogłuszenie a potem wykrwawienie,
2. Nigdy nie przeżywa
3. wypadki to ewentualnie ktoś się niekiedy nożem zatnie czy wbije go sobie w nogę
4,5,6 niestety nie wiem to nie mój dział
7. Wiem że próbki są wysyłane bardzo często (chyba nawet codziennie)
9 Jak ja jestem to nei było takiego przypadku
1. Jakie macie zdolności ubojowe na dzień?
2. Z jakiego systemu korzystacie do wysyłania informacji o uboju do ARMiR?
3. Z jakiego systemu wagowego korzystacie? Czy jest "przełącznik" przy wadze bydła magicznie zmieniający wyświetlaną wage?
4. Rozbieracie wołowinę na elementy?
5. Pracują u was Ukraińcy, Chińczycy czy
- nie mam pojęcia to już nie moja robota
- wiem ze są wagi od Dem machines
- tak w innym zakładzie
- tak Ukraińcy i polacy bo polaków mało chce przyjśc do pracy a płąca nie taka zła
- bardzo dobra
- nie wiem
2. Czy przed przyjęciem do pracy takie badania się przeprowadza?
2. Faktycznie nastrzykuje się czymś takie surowe mięso?
2. nie prawda, przynajmniej nie u mnie
ludzie mają stylowy "bunny suit", czy tak "ekstremalne" środki nie są wymagane ?
@Cisiur