Przeglądam od czasu do czasu przetargi i nie wiem czemu wyfiltrowało akurat taki, ale to może i dobrze (a może nie...).
Wymagania hotelowe i kateringowe pracowników Starostwa Powiatowego w Legionowie:
//www.przetargi.egospodarka.pl/52268_Swiadczenie-uslugi-polegajacej-na-zapewnieniu-uslug-hotelowych-i-restauracyjnych-dla-pracownikow-Starostwa-Powiatowego-w-Legionowie_2012_2.html
A to lista ciekawszych:
2) wyżywienie dla każdej grupy uczestników szkolenia obejmujące co najmniej:
a) serwis kawowy dostępny przez cały czas trwania zajęć dydaktycznych (kawa, herbata, soki /3 rodzaje/, cukier, mleczko lub śmietanka do kawy, woda /gazowana i niegazowana/, ciastka/ciasto, owoce),
b) obiad
każdego dnia szkolenia składający się
co najmniej z dwóch rodzajów zup do wyboru, czterech dań głównych do wyboru, w tym co najmniej trzech mięsnych, dwóch dodatków /ziemniaki lub ryż lub makaron/, baru sałatkowego, deseru oraz napojów (herbata, kawa, woda /gazowana i niegazowana/, soki 3 rodzaje),
c) uroczystą kolację w pierwszym dniu sesji szkoleniowej składającą się
co najmniej z: przystawki, dwóch rodzajów zup do wyboru, trzech dań głównych do wyboru w tym dwa mięsne, napojów (kawa, herbata, woda mineralna, soki, napoje gazowane), bufetu szwedzkiego (wędlina co najmniej 4 rodzaje, jaja, ryby, deska serów, sałatki 2 rodzaje, pieczywo), bufet słodki: owoce, ciasta 2 rodzaje, ciastka drobne;
d) śniadanie w formie bufetu w drugim dniu sesji szkoleniowej (tzw. stół szwedzki) składające się co najmniej z: pieczywa jasnego i ciemnego, jogurtów, słodkich bułeczek, półmiska wędlin (co najmniej 4 rodzaje), jaj, serów żółtych i białych, dżemu, miodu, mleka, płatków śniadaniowych (co najmniej 2 rodzaje), 2 dań na gorąco, kawy, herbaty, masła, cytryny, mleczka, wody mineralnej niegazowanej i gazowanej, owoców, soków owocowych (co najmniej 2 rodzaje), warzyw (co najmniej 2 rodzaje).
No ale tak, mamy kryzys, ZUS nie ma na emerytury, super cięcia budżetowe, rząd przenosi obciążenia na gminy, więc trzeba "oszczędzać". Pytanie tylko jak wyglądałby wariant nieoszczędny.