Przepis jest stosunkowo szybki więc możecie przygotować ją nawet na dzisiejszy obiad lub kolację ;) To danie jest po prostu niesamowite, więc nie zwlekajcie ;) Paella to jedna z moich ulubionych potraw, ma niesamowity smak i jest bardzo aromatyczna dzięki zastosowanym składnikom oraz szafranowi. Jej przygotowanie jest też stosunkowo szybkie i na tyle proste, że każdy powinien sobie z nim poradzić. Składniki na paellę kupicie w większości polskich marketów, w których czasem dostępne są nawet specjalne patelnie do paelli (kosztują około 30-40 zł - polecam jeśli potrawa wam się spodoba!).
Paella jest trochę jak nasz rosół, przygotowywana na wiele różnych sposobów i jedzona tradycyjnie w ... czwartek! Lubię też inne jej odmiany, ale w Polsce ze względu na trudną dostępność owoców morza (mrożone to zazwyczaj straszny syf - nie polecam) przygotowuje niemal zawsze właśnie tę wersję, którą jest w przepisie. We wrześniu kiedy będę w Hiszpanii przedstawię wam jeszcze inne wersje tego dania ;)
@MG78: Próbowałem Paelli w górskich terenach Hiszpanii, zostałem zaproszony na rodzinną imprezę znajomych, przygotowana była na olbrzymiej specjalnej patelni położonej na ognisku, najmilej wspominam wyjadanie z niej - mięsa królika i fasoli xd
@1rowerblazeja: Mi wiele lat temu się wyświetlali śmieszni żule z internetu, albo informatyczne poradniczki pokroju Kamila Scheichta, a jestem tylko trochę #!$%@? pokoleniem.
@Chestnut3010: Gościu napisał coś nawet zabawnego i od razu "hurr durr", jego związek - jego sprawa. Warto odróżnić ignirowanie #!$%@? o paznokciach od np wyżalenia sie na bardzo zły dzień. Dystnasu troche. Obrońco uciemiężonych ty mały ty xD
Przepis jest stosunkowo szybki więc możecie przygotować ją nawet na dzisiejszy obiad lub kolację ;) To danie jest po prostu niesamowite, więc nie zwlekajcie ;) Paella to jedna z moich ulubionych potraw, ma niesamowity smak i jest bardzo aromatyczna dzięki zastosowanym składnikom oraz szafranowi. Jej przygotowanie jest też stosunkowo szybkie i na tyle proste, że każdy powinien sobie z nim poradzić. Składniki na paellę kupicie w większości polskich marketów, w których czasem dostępne są nawet specjalne patelnie do paelli (kosztują około 30-40 zł - polecam jeśli potrawa wam się spodoba!).
Paella jest trochę jak nasz rosół, przygotowywana na wiele różnych sposobów i jedzona tradycyjnie w ... czwartek! Lubię też inne jej odmiany, ale w Polsce ze względu na trudną dostępność owoców morza (mrożone to zazwyczaj straszny syf - nie polecam) przygotowuje niemal zawsze właśnie tę wersję, którą jest w przepisie. We wrześniu kiedy będę w Hiszpanii przedstawię wam jeszcze inne wersje tego dania ;)
źródło: comment_UBHEBCawDB1emdWFmO41Fy47F9wfsUrJ.jpg
PobierzCzy jadłeś kiedyś paellę?