Wykopki narzekają na jakość drobiu w sklepach, ale prawda jest taka, że zakłady mięsne dostosowują się do oczekiwań klienta. Klient chce tanio to ma tanio. Na pewno dałoby się wyprodukować mięso lepszej jakości, ale gdyby typowy wykopek zobaczył w sklepie piersi za 25 zł/kg to byłoby hur dur drogo. Wybrali byście ukraińskiego kurczaka, pędzonego paszą z mączka i antybiotykowymi wspomagaczami wzrostu, które w EU są zakazane. Polska ma normy wyższe niż to
To ktoś jeszcze nie wie, że to "mięso" w marketach jest pompowane wodą? Serio? Widzę, że instruktarz jak dla "studentów JP 100%", którzy ziemniaka obrać nie potrafią.
Komentarze (116)
najlepsze
Te "zwykłe" podczas smażenia robią powódź na patelni....
Trzeba by zrobić kompletną listę:
- kurczak pompowany
- ryba podwójnie glazurowana
- jabłka malowane jakimś woskiem
- łosoś pełen syfu
- tuńczyk pełen ołowiu
...
Kupisz takiego kurczaka i potem nie musisz brać żadnych suplementów.
Komentarz usunięty przez moderatora