@Deep: w tym przypadku to nie wina lezy po stronie barmanów a właścicieli lokali, oni ustalają ceny jak i motywy na dorobieniu sobie drinów znajdujących się w systeme, tj POS.
A co do linku który podałeś, portal studencki, więc zakładam że i lokal studencki, gdzie barman zarabia 5 na godzine i jest rekrutowany z ogloszenia typu "weźmiemy każdego, bądź tylko studentem"
Osoby traktujące tą pracę poważnie są znacznie inaczej opłacane i
@puaz: i tak trzymać, patrzeć na ręce tym których nie znamy, pilnować paragonów a wytępimy złodziei i cwaniaków :) na zaufanie trzeba sobie zapracować :)
@emceusz: wódka sour, 2 porcje wódki, 1 porcja soku z limonki, 0.5 porcji syropu cukrowego, calosc shaker. Mocne w smaku, orzeźwiające, tanie, gdyż limonka/cytryna oraz syrop cukrowy to bezpłatne dodatki w szanujących się lokalach.
@emceusz: shaker to narzędzie pracy i trzeba korzystać z niego jak najczęściej, jak się nie podoba to dana osoba nie nadaje się na bar, a fanaberie na zasadzie "omg , musze zrobic cos wiecej niz kieliszek wódki" automatycznie dyskwalifikują pracownika :)
A co do linku który podałeś, portal studencki, więc zakładam że i lokal studencki, gdzie barman zarabia 5 na godzine i jest rekrutowany z ogloszenia typu "weźmiemy każdego, bądź tylko studentem"
Osoby traktujące tą pracę poważnie są znacznie inaczej opłacane i
Tipy to indywidualna kwestia, nie ma co o nich prowadzić dyskusji tutaj.