Jeśli chodzi o kwestię użycia cukru, a nie syropu cukrowego to według mnie Mojito z cukrem, którego kryształki są czasem lekko wyczuwalne jest lepsze i dlatego nie dodaję syropu cukrowego, a właśnie cukier w kryształkach.
Jak nie lubicie cukru w drinkach to możecie śmiało zastąpić go syropem cukrowym, ważne aby był zrobiony z cukru trzcinowego :)
@MG78: Na moją prośbę zrób następnym razem klasyka i potem swojego, wtedy będzie fajnie. Dla porównania. Ta ilość lodu, oznacza jedno. Pij duszkiem :D bo się rozmyje w wodzie smak.
Na stronie międzynarodowego stowarzyszenia barmanów jest lista contemporary classics, gdzie są w idealnych proporcjach wyszczególnione wszystkie najbardziej popularne drinki. https://iba-world.com/contemporary-classics/ Jak szukacie swojego ulubionego drinka, to wg przepisów z tej strony wszystko smakuje jak w dobrym barze. W menu są jeszcze nowe drinki i nowe pomysły barmanów. ( ͡°͜ʖ͡°)
@MG78 Jeżeli używasz skórki cytrusa pamiętaj żeby zawsze go sparzyć przed użyciem. Nie widziałem informacji na filmie a to super ważne, spora część osób o tym nie wie.
Jeżeli używasz skórki cytrusa pamiętaj żeby zawsze go sparzyć przed użyciem.
@StvStv: @MG78: Nie, w przypadku drinków to nie jest dobry pomysł. Jeżeli chodzi o zmycie "chemii", parzenie cytrusa daje podobny efekt jak opłukanie go pod bieżącą wodą. Za to sparzenie cytrusa gwarantuje ubicie części olejków eterycznych (pory w skórce pękają i spora część jest spłukiwana).
@poprostumort: Z tego co wiem w MSBiS tam gdzie ten chłop z MojBar uczą, że zawsze należy sparzyć. Olejki ukryte są najczęściej w środku skórki kiedy wyginasz zest możesz zobaczyć jak strzelają do koktajlu.
Komentarze (52)
najlepsze
źródło: comment_15949836823HlCgf8RqPf7ppvD3JRHUe.jpg
PobierzJak nie lubicie cukru w drinkach to możecie śmiało zastąpić go syropem cukrowym, ważne aby był zrobiony z cukru trzcinowego :)
źródło: comment_1594983600Wq7CmYlNsXclJiF1tW3rLM.jpg
PobierzTo jest mojito:
https://iba-world.com/cocktails/mojito/
https://iba-world.com/contemporary-classics/
Jak szukacie swojego ulubionego drinka, to wg przepisów z tej strony wszystko smakuje jak w dobrym barze. W menu są jeszcze nowe drinki i nowe pomysły barmanów.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
przecież wypić to nie grzech
Wóda jest, piwo Lech, małe mocne polskie też.
źródło: comment_1594997556EmIdyYYunkX2aSvyj5yxpf.jpg
Pobierz@StvStv: @MG78: Nie, w przypadku drinków to nie jest dobry pomysł. Jeżeli chodzi o zmycie "chemii", parzenie cytrusa daje podobny efekt jak opłukanie go pod bieżącą wodą. Za to sparzenie cytrusa gwarantuje ubicie części olejków eterycznych (pory w skórce pękają i spora część jest spłukiwana).
Dlaczego masz zdjętą etykietę z butelki od wody a z rumu już nie? @MG78
To tak nie działa. Śledzę dość mocno rynek i to po prostu tak nie działa. I trochę niesprawiedliwe jest mówienie że bacardi to takie małe w