@Radkovich: Jak mieszkałem na Filipinach, to częściej jadałem śniadania w takich "kebabach", niż w restauracjach. Mega dobre śniadania i brak tam chemii.
Ale jak kiedyś zrobiliśmy ze znajomymi spotkanie, bo wszyscy wokół wiedzieli, że prowadziłem restauracje w Polsce i poprosili mnie, żebym im coś ugotował, to zrobiłem sushi, trochę orientalnych rzeczy i schabowe, bo na imprezie byli też Filipińczycy, to ich zdaniem to było najlepsze danie jakie jedli ( ziemniaki,
I ten olej dodany na koniec, który błyskawicznie robi zasłonę dymną. Samo zdrowie ( ͡°͜ʖ͡°)
Punkt dymienia oleju lub tłuszczu jest kluczowym elementem smażenia, gdyż potrawy nabierają smaku spalenizny i stają się szkodliwe dla zdrowia. Smażony produkt zaczyna się degradować i wyzwalać substancje rakotwórcze.
Komentarze (15)
najlepsze
Ale jak kiedyś zrobiliśmy ze znajomymi spotkanie, bo wszyscy wokół wiedzieli, że prowadziłem restauracje w Polsce i poprosili mnie, żebym im coś ugotował, to zrobiłem sushi, trochę orientalnych rzeczy i schabowe, bo na imprezie byli też Filipińczycy, to ich zdaniem to było najlepsze danie jakie jedli ( ziemniaki,