Wpis z mikrobloga

@LubieLiscie

Chciałbym wspomnień o jednej rzeczy. Aplikacja w ogóle nie obsługuje GIFów. Wszystkie GIFy są konwertowane za pomocą Gfycat i odtwarzane jako plik mp4. Chyba nie muszę tłumaczyć zalet tego rozwiązania. Jedyną wadą jest to, że czasem trzeba czekać aż konwersja po stronie Gfycat zostanie zakończona. Ale jestem pewien, że na mobilnym Internecie czy słabym Wi-Fi i tak szybciej obejrzycie nowego GIFa z jakimś kotem ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Możesz wytłumaczyć dokładniej? Czasami jak przeglądam Tylko Mirko widzę obrazki z hasztagiem gif. Jedne mają ikonkę GIF inne nie. Te z ikonką GIF nie chciały mi się uruchomić, tzn. w nowym oknie widzę je dalej jako obrazek. Te bez ikonki uruchamiają się normalnie, we wpisie.

Czy to znaczy, że za krótko czekam czy to jakiś błąd?

#mirkowp
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mortale: @Tfor: @osael: W 0.7.6 stworzyłem mały błąd, który sprawia, że GIFy wrzucone na serwery Wypoku są odtwarzane jako zwyczajny plik graficzny. Zaraz to naprawię i wydam poprawkę.

Ikonka GIF pojawia się, kiedy plik znajduje się na serwerze Wypoku. W przeciwnym razie jej nie ma.

Konwersja GIF -> GFY nie trwa długo, jak na moje oko, dla zwyczajnego GIFu jest to maksymalnie 15 sekund. Ale często
  • Odpowiedz