A dzisiaj na kolacje, chrupka bagietka z chimichurri szarpana wolowinka i szybkimi kiszonkami, warte czekania 6 godzin na wołowinkę. Ogólnie jest w pytę #gotujzwykopem #pooledpork #chimichurri
Moje pierwsze bułki na hambugery wyszły raczej średnio :( bułki robione z przepisu z książki „Burgerdream” zamiast ładnie wyrosnąć poprostu się rozlały. Potrzebuje porady co zrobic żeby w przyszłości tego uniknąć, pewnie ja coś źle zrobiłem ;) Jak dla mnie było zbyt mało maki i ciasto było wyjątkowo płynne po wyrobieniu #gotujzwykopem
@automaat: wyglądają, jakbyś je zrobił za ciężkie, po prostu są zbite i nie wyrosły, może za mało ugniatania? drożdże dodałeś od razu do mąki, czy zaczyn?
ja robiłem na zaczynie drożdżowym, czas wyrastania 1.5h pod wygniataniu, 45 minut po uformowaniu bułek na blaszce, nie są hamburgerowe, ale wyrosły ładnie, klucz do sukcesu do odpowiedni zaczyn i odpowiednie wygniatanie podczas formowania bułek przed pieczeniem, kciuki mi odpadały, same formowania kulek nie wystarcza,
Taki tam vlog sobie machnąłem :) jak komuś nie szkoda stracić kilku minut z życia to może oglądnąć i ocenić :) wszystkie uwagi mile widziane :) Wszystkie komentarze mile widziane :) a jak się spodoba to polecam resztę :D