Kwas chlebowy zaczyna wygrywać w Rosji z coca-colą
Tradycyjny kwas chlebowy zaczyna wygrywać w Rosji z coca-colą. - Wolę go od wszystkich zagranicznych wymysłów, bo jest smaczny i ruski - tłumaczy 24-letni student Andriej Kowalow z Moskwy.
![Paulinaz](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Paulinaz_1,q52.jpg)
- #
- #
- 6
Tradycyjny kwas chlebowy zaczyna wygrywać w Rosji z coca-colą. - Wolę go od wszystkich zagranicznych wymysłów, bo jest smaczny i ruski - tłumaczy 24-letni student Andriej Kowalow z Moskwy.
Komentarze (6)
najlepsze
Pozdrawiam wszystkich smakoszy bigosu i kwasu chlebowego.
Najlepszy do jego produkcji jest chleb żytni lub razowy, który kroi się na kromki i podsusza w piekarniku na sucharki. Można też od razu wypiekać suchary. Tak przygotowany chleb wkłada się do pojemnika, zalewa wrzątkiem i zostawia na 3-4 godziny lub dłużej. Następnie wszystko należy przecedzić, dodać drożdże, cukier, przykryć serwetką i zostawić aby sfermentowało na 5-6 godzin lub dłużej. Kiedy kwas zacznie się pienić, należy przecedzić go po raz
http://odkryjmybialorus.blox.pl/2006/07/Kwas-chlebowy.html
W Polsce można kupić kilka marek tzw. kwasu chlebowego, ale nie wszystkie to prawdziwy kwas chlebowy. Napój o tej nazwie, sprowadzany z Ukrainy, sprzedawany w supermarketach w plastikowych butelkach to nie jest prawdziwy kwas chlebowy. Zawsze należy czytać etykietę! W prawdziwym kwasie są tylko składniki naturalne! W nieprawdziwym - aromaty udające