Decyzja w Brukseli zapadła. To cios w polską branżę. "Firmy staną się ofiarami"
Polska jest trzecim, po Szwecji i Danii, eksporterem łososia na unijny rynek. Jesteśmy też światowym liderem w jego przetwarzaniu. Decyzja podjęta w Brukseli może to zmienić. Posłowie Parlamentu Europejskiego przyjęli regulacje, które - jak przekonuje branża - uderzą w sektor przetwórstwa rybnego w
dziado z- #
- 9
- Odpowiedz
Komentarze (9)
najlepsze
Nie o tak unie my walczyli (╯︵╰,)
Na rybę niedługo trzeba będzie lecieć do Azji?
No chyba, że jesteś europosłem, lub posłem i możesz korzystać z parlamentarnych knajp, wtedy to nie.
ograniczenie okresu tzw. usztywniania (stiffening) ryb - podmrożenia do temperatury od -4 do -7 stopni Celsjusza - do maksymalnie 96 godzin przed pokrojeniem w plastry
spowoduje upadek polskich firm?
i czemu Hiszpanie mrożą do -3 a polacy do -4 czy tam -7?
No i teraz Francuzi, Hiszpanie czy Włosi zostali w