@kosma1: Kup sobie jakikolwiek o kształcie głowni „szefa kuchni” lub „santoku”. Byle kosztował nie mniej niż 200 PLN (im droższy, tym dłużej pozostanie ostry). Do tego kamień do ostrzenia (chociażby taki tańszy z Taidea) o gradacji 800-2500. Można oczywiście więcej (o jeszcze drobniejszych gradacjach), żeby naostrzyć jeszcze lepiej, ale taki jeden podwójny wystarczy na początek. Po poprawnym naostrzeniu, masz fenomenalne narzędzie do pracy w kuchni. Pomidorka pokroisz na plasterki 0,5
Kilka razy kupiłem stek w Biedronce. W smaku znakomity. Nie smakuje jak polskie ryby. Powiedziałbym, że ma smak morza. Tak jak pachnie port, plaża, morze to tak smakuje;] Znawcy mogą sobie darować wywody o biedrze.
@niechcemisie_: bardzo dobry jest tuńczyk, ale ja osobiście wolę nigiri z łososia, bardziej cenie tłusty smak łososia ( ͡°͜ʖ͡°) ojj sushi to jest niebo w gębie (。◕‿‿◕。)
Początkowo aż się przeraziłem i zacząłem szukać. Okazuje się że tuńczyk jest jedną z nielicznych ryb które można jeść na surowo - ale i tak niewolno często! Nie ma robali ale mogą być bakterie, jest bardzo dużo rtęci bo jest na górze łańcucha pokarmowego. Można wiele wybić mrożeniem ale wiadomo że to też wpływa na samo mięso. Ciekawa sprawa, kobiety w ciąży nie mogą
Komentarze (84)
najlepsze
@kosma1: No to chyba coś ci się popierodoliło w życiu, skoro chcesz taki nóż, żeby ci żona nim masłem chleb smarowała.
Początkowo aż się przeraziłem i zacząłem szukać. Okazuje się że tuńczyk jest jedną z nielicznych ryb które można jeść na surowo - ale i tak niewolno często! Nie ma robali ale mogą być bakterie, jest bardzo dużo rtęci bo jest na górze łańcucha pokarmowego. Można wiele wybić mrożeniem ale wiadomo że to też wpływa na samo mięso. Ciekawa sprawa, kobiety w ciąży nie mogą
@3mpty: ZE świeżego