Wpis z mikrobloga

@niemalipy881: Warto dołożyć, jakość na OLEDzie jest referencyjna, nawet na Netflixie (4K) to widać. A SmartTV (webOS) jest chyba najlepszym smartem dostępnym w telewizorach. W budżecie niewiele Ci brakuje do OLEDa, różnica w jakości jest kolosalna.
  • Odpowiedz
@cubon89: mocno odkopuje, ale faktycznie wciągnąłem LG C8, bo bardzo dobra cena była (4665 zł) raty 0%. Posiadasz ten model? Jakieś wskazówki na start, co do ustawień, czy czego nie robić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) To mój pierwszy telewizor, także totalna nowość, jeszcze oled.
  • Odpowiedz
@niemalipy881: Witaj, po pierwsze - znakomity wybór! Ja posiadam LG OLED B8 :) Na start na temat TV (ustawienia itp) przeczytaj tutaj : https://hdtvpolska.com/lg-oled-55-c8-test-telewizor-thinq-na-2018r-z-technologia-ultra-hd-dolby-vision/?showfull=1

Na co uważać? Nie katuj telewizora oglądaniem materiałów ze stałymi elementami (np. znaczek kanału telewizyjnego). Mówię tutaj o agresywnym katowaniu np. oglądaniu Polastu 7-10 dziennie. Miej TV podłączony stale do prądu, nie wyłączaj go z gniazdka (czasami jak TV jest wyłączony to samoistnie się włącza kompensacja
  • Odpowiedz
@cubon89: dzięki wielkie za pomoc! O tym wyłączaniu telewizora z kontaktu pierwszy raz szczerze mówiąc słyszę! Telewizji jako takiej oglądać w ogóle nie będę, więc problem pasków mnie nie będzie dotyczyć. Oczywiście Netflix wleciał w 4k, sprawdzę na pewno ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzisiaj dopiero odbieram sprzęt, a instalować będę na nowej chacie pewnie w przyszłym tygodniu. Same składanie go nie sprawi problemu?
  • Odpowiedz