Wpis z mikrobloga

W jaki sposób jesz twaróg?


@Hloow: twaróg + mleko/jogurt naturalny lub grecki/śmietana + rzodkiewki + szczypiorek + sól + pieprz
do tego chlebek, nie ma lepszego posiłku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hloow: ogólnie to wszystko Ci się przeje, jak będziesz jadł za dużo tego samego i w tej samej formie
musisz zmieniać źródła: mięso, podroby, ryby, jaja, twarogi, sery, skyr.
twaróg możesz jeść w formie pasty razem z gotowanymi jajami, możesz wkroić w to nawet wędlinę czy kabanosy, na słodko do owsianki czy w neutralny sposób zamiast mozzarelli w sałatce typu caprese. Spoczko są też placuszki z twarogiem.
  • Odpowiedz
@Hloow: #!$%@? łyżką i popijam łzami obrzydzenia

Jem bo muszę

Czasem z dzemem dla osłody, pokruszonymi herbatnikami, nutellą, owocami, makaronem i jabłkiem i naleśnikami co jest najlepsza opcja. Zioła i rzodkiewka też spoko jest.
  • Odpowiedz
@Hloow: mieszanie źródeł białka zwierzęcego i roślinnego jest legit. Takie 500 g grochu łuskanego kosztuje niecałe 3 zł, a ma 20% białka. Ostatnio ugotowałem grochówkę w odchudzonej wersji z chudym schabem i duża ilością włoszczyzny i 200 g klasycznej śląskiej kiełbasy do smaku. Wyszła bardzo dobra, makro całkiem sensowne, do tego sycąca.
Alternatyw jest sporo, osobiście najbardziej lubię czerwona soczewicę, bo jest szybka w przygotowaniu i całkiem smaczna. Ma około 30
  • Odpowiedz
@Hloow mirek wyzej pisze o bialku roslinnym, serio to obczaj. Ciecierzyca ma mega duzo bialka, a mozna kupowac juz namoczona w puszce, piec w przyprawach i jesc jak czipso-orzeszki ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz