Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +168
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Właściwie od 2 lat jadę czysto z #dieta 100% #bezglutenu .
Do tego ćwiczę regularnie ponad 2 lata także #mikrokoksy i #silownia #motzno ..
I od kilku m-cy JEM CODZIENNIE TO SAMO Przyzwyczajenie, szybkość, łatwość itp.
Moje codzienne żarcie jest tabelce.. Do tego suple wit C z 6000 mg dziennie, cynk, kompleks B, jakieś multiwitamina, D3 6000 j.m. i Omega 3 + łyżka oleju z krokosza bo omega 6 + 100 gramów chleba home made gluten free (z ryżu, soczewicy i mąki ziemniaczanej) żeby podbić czasem węgle
I tak się zastawiam czy z tej michy dostarczam dobre mikro i makro???
#glutenfreeboners #jedzenie #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Bo ma glutenozę?
Jak większość hipochondryków.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gluten to normalne białko, które się trawi w jelicie do aminokwasów, a aminokwasy są wszędzie identyczne, czy to w pszenicy czy w mięsie.
Celiakię ma 1% populacji, reszta to dietetyczne nieuki, którzy nie potrafią dobrze jeść, by prawidłowo trawić.
@lxxxxxxl:
Masz celiakię i nie wiesz co to jest
celiakia = nietolerancja glukozy
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Celiakia to choroba genetyczna, występująca sporadycznie.
"Nietolerancja glutenu" to moda, która polega na wchłanianiu w jelitach peptydów i peptonów, zamiast aminokwasów, co powoduje histeryczne reakcje układu odpornościowego.
Wyleczyć wadliwe trawienie i "nietolerancja" znika, ale komu się chce...
Wszystkie zboża zawierają gluten, ale za bezglutenowe uznaje się te poniżej 20mg glutenu na jednostkę chlebową.
Nawet chorzy na celiakię mogą, bez żadnych problemów przyjąć 2g glutenu na dobę.( ͡° ͜ʖ