Wpis z mikrobloga

Taka rozkmina Mirki..
Właściwie od 2 lat jadę czysto z #dieta 100% #bezglutenu .
Do tego ćwiczę regularnie ponad 2 lata także #mikrokoksy i #silownia #motzno ..
I od kilku m-cy JEM CODZIENNIE TO SAMO Przyzwyczajenie, szybkość, łatwość itp.
Moje codzienne żarcie jest tabelce.. Do tego suple wit C z 6000 mg dziennie, cynk, kompleks B, jakieś multiwitamina, D3 6000 j.m. i Omega 3 + łyżka oleju z krokosza bo omega 6 + 100 gramów chleba home made gluten free (z ryżu, soczewicy i mąki ziemniaczanej) żeby podbić czasem węgle
I tak się zastawiam czy z tej michy dostarczam dobre mikro i makro???


#glutenfreeboners #jedzenie #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy
l.....l - Taka rozkmina Mirki..
Właściwie od 2 lat jadę czysto z #dieta 100% #bezglu...

źródło: comment_c8xOq14FfRmpLMZZ2SuU4szEHOwXQ9T1.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
@lxxxxxxl: jest spoko, pewnie uczuliłeś się/uczulisz na coś czego nie jadłeś w kit czasu, ale rozpiska w 100% prawilna. Jakbym miał się tylko do czegoś przyczepić (nie znam Twojej wagi więc bedzie to na oko) to maksymalny poziom np. testosteronu masz przy 35% energii w diecie czerpanej z tłuszczu, wiec ok 97 g powinno być. Niemniej to byłoby zwykłe #!$%@? się do #!$%@?. Jak najbardziej prawilne mikro i makro.
  • Odpowiedz
@Banderoza:
Bo ma glutenozę?
Jak większość hipochondryków.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gluten to normalne białko, które się trawi w jelicie do aminokwasów, a aminokwasy są wszędzie identyczne, czy to w pszenicy czy w mięsie.
Celiakię ma 1% populacji, reszta to dietetyczne nieuki, którzy nie potrafią dobrze jeść, by prawidłowo trawić.
  • Odpowiedz
@Banderoza:
Celiakia to choroba genetyczna, występująca sporadycznie.
"Nietolerancja glutenu" to moda, która polega na wchłanianiu w jelitach peptydów i peptonów, zamiast aminokwasów, co powoduje histeryczne reakcje układu odpornościowego.
Wyleczyć wadliwe trawienie i "nietolerancja" znika, ale komu się chce...

Wszystkie zboża zawierają gluten, ale za bezglutenowe uznaje się te poniżej 20mg glutenu na jednostkę chlebową.
Nawet chorzy na celiakię mogą, bez żadnych problemów przyjąć 2g glutenu na dobę.( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz