Aktywne Wpisy
Wrrronika +14
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +21
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
#cpp #symfonia #roballoprogramuje
tyle, że spróbuje zrobić pierw "serce", o! coś trudniejszego!
Masz zadanie na pętle:
Jednym ze kryterów podziału trójkątów jest długość ich boków: trójkąty mogą być równoboczne, równoramiene oraz
Liczba 17 ma szczególną własność. Otóż: 173=4913, 4+9+1+3=17. Liczb, które mają podobną własność, czyli liczba podniesiona do potęgi trzeciej daje pewniej wynik, z kolei suma cyfr wyniku dają tą liczbę wcześniej podniesioną do potęgi trzeciej.
Output
Na wydruku znajdują się wszystkie liczby naturalne spełniające wyżej wymienioną zasadę z przedziału 1..10000.
hmm. wpierw pomyśl o własnościach trójkątów, spróbuj wymyślić jakie długości muszą mieć boki, żeby w ogóle powstał trójkąt :)