Aktywne Wpisy

SlepyBazant +182
Czemu nie ma stref dla mężczyzn? K---a, idę poćwiczyć i ciągle widzę baby w stringach i legginsach, że wszystko wchodzi w dupę, z przodu zarys psiochy, tzw. camel toe. Jak mam skupić się na treningu, gdy baby muszą się afiszować swoimi strefami intymnymi? Siłownia to nie scenografia do onlyfansa. Boga w sercu te baby nie mają, eh.
#silownia #mikrokoksy
#silownia #mikrokoksy

mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam, od kilku dni trwa konflikt z moją żoną,mamy po 30 lat dwójke małych dzieci, wybudowany dom na wykończńczeniu, póki co mieszkamy u rodziców i tutaj tkwi ten konflikt, otóż pewnego dnia po imprezie u mojej kuzynki ona nagle chciała jechać porobić coś, gdzie ja byłem w kiepskim stanie i bez chęci, ostatnie czasy też już miałem dosyć tam pracować jestem przemęczony tym, chciałem trochę odpocząć od tego,
Witam, od kilku dni trwa konflikt z moją żoną,mamy po 30 lat dwójke małych dzieci, wybudowany dom na wykończńczeniu, póki co mieszkamy u rodziców i tutaj tkwi ten konflikt, otóż pewnego dnia po imprezie u mojej kuzynki ona nagle chciała jechać porobić coś, gdzie ja byłem w kiepskim stanie i bez chęci, ostatnie czasy też już miałem dosyć tam pracować jestem przemęczony tym, chciałem trochę odpocząć od tego,
Przykład TOS - 3 lata
Aktualnie płacą 6.4%. Kara za wcześniejsze zerwanie 0.7 zł.
Można kalkulować to tak, że w przypadku zerwania przed terminem pierwsze 40 dni jest za 0%, potem 6.4%. Tak naprawdę więcej bo one wypłacają odsetki na koniec (po 3 latach) ale kapitalizacja jest roczna. Co to oznacza?
Że odsetki nieopodatkowane w drugim roku pracują. Podatek pobierany jest dopiero w momencie wypłaty.
Efektywnie TOS trzymane 3 lata kupiony dziś zapłaci 20455 zł brutto na każde 100k po 3 latach, a więc są odpowiednikiem lokaty 6.82% z kapitalizacją roczną. Tylko przy zerwaniu lokaty tracimy całość odsetek, w przypadku zerwania obligacji tylko 0,7 zł na obligację ale tylko do wysokości narosłych odsetek.
Obligacje TOS aktualnie zapłacą więc po 3 latach 20455 zł brutto (16500 zł netto po podatku Belki) na każde włożone 100k
Mam nadzieję, że pomogłem.
#nieruchomosci #ekonomia #finanse #obligacje
źródło: obl
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/74984575/czy-moze-mi-ktos-wytlumaczyc-co-obecnie-odwala-sie/strona/2#263961659
Czegoś nie zrozumiałeś? Nawet przyznałeś mi racje.
To już zależy. Ale na obligacjach nie masz limitu górnego kwoty i dodatkowych warunków na wyższe oprocentowanie.
Na kasę jednak czekasz 5 dni w przypadku zerwania. No i wiadomo konto oszczędnościowe często zmienia oprocentowanie co może być zarówno na korzyść lub nie zależy jakie będą przyszłe %, oszczędnościowe po okresie promocji mają lipne warunki, więc trzeba przerzucać na inne konta.
Lokaty przy tym oprocentowaniu obligacji
1. Kredyt 600k,
Przecież ci napisałem, że koszt wynajmu jest niższy niż część odsetkowa. Różnica to kapitał o który pomniejszasz przyszły kredyt.
Jeżeli wynajem jest tańszy od części odsetkowej to powiększam kapitał i teraz zależy :
- jeżeli ceny spadną to podwójne wygranko (większy wkład własny i mniejszy kredyt)
- jeżeli na tym samym poziomie to (mniejszy kredyt bo większy uzbierany kapitał)
- jeżeli wzrosną (ale tylko o tyle ile co zaoszczędzony kapitał na wynajmie) to w