Aktywne Wpisy
ish_waw +742
gracilis +54
Obserwuje sobie kacapską propagandę na wykopie i muszę napisać, że po wielu próbach udało jej się trafić w gusta wykopków. Mianowicie mnóstwo wpisów odwołuje się do treści "nie mam zamiaru walczyć za kraj który nic mi nie daje i tylko zabiera". Kontynuując punktem zaczepienia są p0lki, janusze wyzyskiwacze, mityczne wieloletnie kolejki na rezonans itd. Żeby mieć świadomość, jak bardzo jest to wycelowane w obrzydzenie polakom Polski trzeba pamiętać, że rosyjska propaganda nie
Wychodzi więc na to, że przy dużej ilości gier wyjdę na minus.
Ale załóżmy, że gram według strategii: po każdej przegranej podwajam kwotę, jaką poprzednio obstawiłem:
Runda 1 -> obstawiam 1$, przegrywam, tracę 1$, bilans -1$
Runda 2 -> obstawiam 2$, przegrywam, tracę 2$, bilans -2$
Runda 3 -> obstawiam 4$, przegrywam, tracę 4$, bilans -4$
Runda 4 -> obstawiam 8$, wygrywam, otrzymuję 8$, bilans 0$
Wychodzi na to, że niezależnie od tego ile razy przegram, to finalnie wyjdę na 0.
Gdy wygram, to rozpoczynam strategię od nowa. Zysk czerpię wtedy, gdy wygram w 1 rundzie, np:
Runda 1 -> obstawiam 1$, wygrywam, otrzymuję 1$, bilans 1$
Wychodzi na to, że gdy przegrałem w 1$ rundzie, to wystarczy podwajać stawkę, a w końcu wyjdę na 0. Gdy natomiast wygrałem w 1. rundzie, to odkładam 1$ na bok, a strategię rozpoczynam od nowa.
Czy jest tu coś, czegoś nie dostrzegam?
#matematyka #algorytmy #lotto #hazard #programowanie
@becvvv: Tego, że zostaniesz bardzo szybko wyrzucony ( ͡° ͜ʖ ͡°) Im większa próba tym niższe szanse na wygraną
Masz analizę tego, http://ruletka4u.com/systemy_gry/podstawowe-systemy-progresywne-porownanie/
Komentarz usunięty przez autora
Po drugie - stoły mają limit obstawiania, przy długiej serii dojdziesz do limitu i papa.
@becvvv: tego nie dostrzegasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@becvvv: ludzka psychika, oparcie na szczęściu, skończona ilość pieniędzy. Powiedzmy, że zaczynasz z 50$ w kieszeni (kwota przykładowa, nie czepiajcie się, że np nie postawi dolara). Zaczynasz partie zawsze od dolara, ale w jednej przegrywasz 5 gier pod rząd (szanse na to 3,45025251%). Wydałeś 31$, masz 19$ brakuje Ci żeby teraz postawić 32$ (tylko by uniknąć wtopienia 31$, zarobisz na tym tylko dolara). Jak