Aktywne Wpisy

daeun +108
Mirki, jedziemy właśnie z żoną do jej rodziców. Oni jeszcze nie wiedzą że kupiłem nowy samochód. Już nie mogę się doczekać miny teścia kiedy wjadę do nich moim gran coupe.(。◕‿‿◕。)
Typ nigdy mnie nie lubił, od początku był przeciwny naszemu małżeństwu. Dyskredytował mnie w oczach rodziny i znajomych, mówił że nie bedzie mnie stać na utrzymanie dziecka, śmiał się że gram w gierki i siedzę
Typ nigdy mnie nie lubił, od początku był przeciwny naszemu małżeństwu. Dyskredytował mnie w oczach rodziny i znajomych, mówił że nie bedzie mnie stać na utrzymanie dziecka, śmiał się że gram w gierki i siedzę

źródło: temp_file4100772101825272785
Pobierz
Aegithalos +115
Dostałam premię świąteczną w pracy, to zrobiłam sobie prezent i kupiłam zegarek (。◕‿‿◕。)
#zegarki #rozowepaski #prezent #swieta
#zegarki #rozowepaski #prezent #swieta

źródło: 1000009384
Pobierz
#elektronika #radio #krotkofalarstwo
źródło: comment_9uykhjTBtc4yruPpTGDPVw4u3U3h2J8W.jpg
Pobierz@testowykolejny: próbkowanie z matematycznego punktu widzenia robi to samo co (de)modulacja, więc spokojnie możesz próbkować ten sygnał 100kHz, póki szerokość pasma zmodulowanego sygnału nie przekracza powiedzmy 40kHz (żeby mieć jakiś zapas do częstotliwości
Tylko... jest jedno ale - aby robić sensownie undersampling musiałbym zrobić filtr LC przed przetwornikiem (RC przy tej częstotliwości już nie zadziałają), a raczej takiej możliwości w tym projekcie nie ma - także raczej pójdę w jakiś prosty
źródło: comment_RPCQ3uNB8g9jRQLxv3nCJD9dIcidkPro.jpg
PobierzTego raczej nie zrobisz na elementach pasywnych.
Nie wiem co jest źródłem sygnału, ale jeśli jesteś pewny, że jego szerokość pasma się mieści w 30...40kHz i poziom szumów w całym paśmie 50MHz jest akceptowalny, to filtr antyaliasingowy