Wpis z mikrobloga

@heming: ogólnie nie trzeba sobie żałować dobrych tłuszczów, np. masło orzechowe, oliwa z oliwek,same orzechy też. Z węgli, to w sumie jechałem na pszennym pieczywie cały czas i kalorie się z tego też ładnie nabijały.
@heming: ogólnie w diecie zbilansowanej utrzymuje się, że tłuszcze powinny zapewniać około 20-35% energii, czyli w dużym przybliżeniu jakieś 1-1,5g na kilogram masy ciała. Tylko wszystko zależy od indywidualnych potrzeb i możliwości organizmu. Jak masz lepsze samopoczucie na wyższych bądź niższych tłuszczach, to warto się tego trzymać. Jeśli masz rzeczywisty problem z przejedzeniem dużych ilości żarcia, to warto spróbować podbić tłuszcz w diecie i może będzie lepiej. Ja akurat lubię się
@heming: Kwestia tego ze od dziecka byłem dość spory i uprawiałem kilka sportów na raz wiec zawsze na luzie przyswajałem jedzenie ( na tak zwanych niedzielnych obiadach luzno 3 razy talerz dokaładałem),chociaz teraz musze przyznac ze po skonczeniu 27 apetyt juz nie ten.