Wpis z mikrobloga

Mam rozpisaną #dieta. Głównym moim źródłem białka jest pierś z kurczaka (jem go cztery razy w tygodniu) i indyk (jem go dwa razy w tygodniu. Teraz mam więcej kasy miesięcznie.

1. Czy warto ograniczyć kurczaka na rzecz wołowiny i ryb? Czy to bez znaczenia?
2. Czy warto zamienić ser gouda/edamski (ten najtańszy) z dyskontu na cheddar, który jest dwa razy droższy?
3. Czy warto zamienić typową wędlinę na taką, która ma 100% mięsa?
4. Co warto dodać do diety mając więcej pieniędzy?

#mikrokoksy
  • 12
@przemianawdzika: Ja sobie mieszam w ciągu tygodnia źródło białka wołowina, wieprzowina, indyk, kurczak, czasem ryba. Jak masz ochotę to sobie urozmaicaj, jak wolisz prostote i szybkość przygotowania to kurczak jest królem.
Ale gdzie ja pisałem, że chcę zmniejszyć kalorie?


@przemianawdzika: Jeśli nie zależy Ci na tym żeby było mało kalorii to wrzuciłbym wołowinę do tej diety. A ogólnie to jedz to co Ci smakuje, byleby się kalorie zgadzały.
Wolisz droższy ser? Jedz droższy.
@przemianawdzika:

1. Czy warto ograniczyć kurczaka na rzecz wołowiny i ryb? Czy to bez znaczenia?


Warto. Wystarczy porównać mikroskładniki + tłuszcze Omega w rybkach.

3. Czy warto zamienić typową wędlinę na taką, która ma 100% mięsa?


Oczywiście XD

4. Co warto dodać do diety mając więcej pieniędzy?


Sterydy