Wpis z mikrobloga

@3mielu: ale moj peugeot jest dieslem i ma byc oszczedny, a nie udawac auto wyscigowe, ktorym nie jest ( ͡ ͜ʖ ͡) od sportowych wrażeń mam sportowy motocykl, ktory zjada wszystkie civiki od 1.3 po tajp er:)
a nie udawac auto wyscigowe

@Stitch: moja nie udaje :P A Hondziarze montujący do 1,4 nie wiadomo jakie mody, przelotowe tłumiki itp to rak podobny do sebiksów w golfach, więc ogólnie też mam z tego bekę, ale zawsze w obronie normalnych Hond stanę ( ͡ ͜ʖ ͡)
@deyna: nie mowie o prostej :) mowie o jezdzie torowej. juz sie scigalem na poznaniu z type r ep3 :)

zreszta, nawet oficjalnie tajp er dostal baty.

zrozum, ze zeby wygrac z motocyklem trzeba auta pokroju imprezy, evo itp. Bo np z impreza 350 konna szedlem prawie, ze rowno, a e92 m3 widzialem tylko pierwsze dwa zakrety, bo sromotnie dostalem #!$%@? od emki :)
Stitch - @deyna: nie mowie o prostej :) mowie o jezdzie torowej. juz sie scigalem na ...
@Stitch: Civic VI here, ale mam srogą bekę z tych wszystkich memów. Niektóre są genialne:D

Inna sprawa, że rozumiem Hanki po 200hp+, fajnie odczuwa się przyśpieszenie w ledwie tonowym piździku. Oczywiście wszystko w granicach dobrego smaku.
@Stitch: Otóż to! Ogółem jestem uczulony na sebizm w autach. U mnie w nocy pod Tesco zbierają się uliczni wojownicy, underground:D Ziomki w Fiestach 70 konnych, czy Golfach 120hp (to już wariat).

Ostatnio myślałem, że wypluję flaki ze śmiechu. Szedłem sobie w nocy, obok mnie przejeżdża powoli Leon 1.9TDi, zmiana biegu i głośnie TSSSS. Tak z tego gniłem, że prawie straciłem przytomność xD
@spiralout: nie wiem skąd jesteś, ale u mnie są popularne "nocne jazdy" jeszcze i często się natykam na nich XD

a co do leona i tss... nie przetłumaczysz debilowi, że blow off w dieslu nie ma sensu i wręczy pogarsza, to nie benzyna XD
@Stitch: U mnie też są, nic nie mam do tych spotkań/jazd, ale po prostu brzydzi mnie aspirowanie do bycia kierowcą wyścigowym w rodzinnym aucie z silnikiem 1.6 i podobnymi:D I te sebixy z kapturami na głowie w ich potężnych Calibrach.

Do takich zabaw trzeba jednak mieć odpowiedni sprzęt:) A nie pałowanie do 6 czy tam 7k rpm starej Corsy pod blokiem xD
@deyna: ja do Type R jako auta nic nie mam, bo jest spoko, ale cały content kręci się w okół beki z sebkowozów :) Wszystkie legendarne Hondy (w tym Type R są ok). Wszelakie sebowozy z 1.4 pod maską albo seryjnym d16 i rynną z tyłu nie.

@spiralout odnośnie calibry.. żałuję, że nie kupiłem pewnej co była jakiś czas temu wystawiona na allegro.. c20let (205 HP 4x4 wszystko seria) odbudowana od
@Stitch: sam jeżdżę 230 konnym subaru foresterem z wlotem na masce. Ci wszyscy sebixy, o których piszesz, w golfach, calibrach civikach, jak widzą znaczek subaru to chcą się ścigać. Każdy probuje coś udowodnić. Mnie to w ogóle nie interesuje. Raz tylko takiego w golfie podpuscilem na światłach. Spojrzenie w oczy, przegazowanie. Do 50 km/h byłem daleko z przodu i przestałem przyspieszać. On mnie dogonil, wyprzedził i 500 metrów dalej zatrzymała go
@Stitch: Najgorszy jest fakt, że debil się roztrzaska i zabierze do grobu pasażerów, czy niewinnych ludzi.

Mimo, że jestem raczej kiepski w motoryzacji, to auta kocham i szanuję osoby, które o nie dbają i dają im nowe życie.

@deyna: Kolego u mnie w mieście jest to samo, niezależnie od prowadzonego auta:)