Aktywne Wpisy
sopride +4
Pali mi się pomarańczowa kontrolka silnika. Pacjent to Punto 2 po lifcie z 2008 roku, silnik 1.2 60 koni. Co może być przyczyną?
#mechanika #samochody #motoryzacja #punto #fiat
#mechanika #samochody #motoryzacja #punto #fiat
Pare dni temu u znajoma z pracy zatrudniła elektryka do przesunięcia gniazdka o meter w lewo, oczywiscie ceny nie ustalili przed tylko w trakcie pracy i jak się dowiedziała że chlop chce 300zł to zaczęła sie termedyja za co itp. Chlop jej rozpisał 50zł zlokalizowanie przewodu dzieki czemu unikneli kucia metrowego rowka, 50zł wykucie otworu + montaż puszki i zaklejenie starej puszki,100zł przedłużanie i łączenie przewodów, 50zł materiał i 50zł dojazd (20km)
@Stitch: moja nie udaje :P A Hondziarze montujący do 1,4 nie wiadomo jakie mody, przelotowe tłumiki itp to rak podobny do sebiksów w golfach, więc ogólnie też mam z tego bekę, ale zawsze w obronie normalnych Hond stanę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
zreszta, nawet oficjalnie tajp er dostal baty.
zrozum, ze zeby wygrac z motocyklem trzeba auta pokroju imprezy, evo itp. Bo np z impreza 350 konna szedlem prawie, ze rowno, a e92 m3 widzialem tylko pierwsze dwa zakrety, bo sromotnie dostalem #!$%@? od emki :)
Inna sprawa, że rozumiem Hanki po 200hp+, fajnie odczuwa się przyśpieszenie w ledwie tonowym piździku. Oczywiście wszystko w granicach dobrego smaku.
Ostatnio myślałem, że wypluję flaki ze śmiechu. Szedłem sobie w nocy, obok mnie przejeżdża powoli Leon 1.9TDi, zmiana biegu i głośnie TSSSS. Tak z tego gniłem, że prawie straciłem przytomność xD
a co do leona i tss... nie przetłumaczysz debilowi, że blow off w dieslu nie ma sensu i wręczy pogarsza, to nie benzyna XD
Do takich zabaw trzeba jednak mieć odpowiedni sprzęt:) A nie pałowanie do 6 czy tam 7k rpm starej Corsy pod blokiem xD
@spiralout odnośnie calibry.. żałuję, że nie kupiłem pewnej co była jakiś czas temu wystawiona na allegro.. c20let (205 HP 4x4 wszystko seria) odbudowana od
Mimo, że jestem raczej kiepski w motoryzacji, to auta kocham i szanuję osoby, które o nie dbają i dają im nowe życie.
@deyna: Kolego u mnie w mieście jest to samo, niezależnie od prowadzonego auta:)
Komentarz usunięty przez autora
ano.