Pierś z kaczki w sosie pomarańczowym z porem, sosem sojowym, curry i miodem. Do tego wał ziemniaczany z podgotowanym jarmużem oraz klasyczna surówka z marchewki i jabłka ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚
@noipmezc: W moim dzieciństwie tego nie było dlatego bardzo lubię :) Dostawałam pomidory z cebulą i ogórki kiszone, komu by się chciało trzeć surówkę i doprawiać.
Widać kratkę na skórce, ale sprobuj kaczkę na skórę na zimna patelnie i trzymaj aż skóra się wytopi. Na zdjęciu wodze zapas tłuszczu. I nie bój się - mięso będzie hit, tylko wytapiaj na małym ogniu.
@moj_wykopowy_login: Po pierwsze się zesrałeś, Po drugie nie była sucha, Po trzecie była smażona na od zimnej patelni i na małym ogniu.
@moj_wykopowy_login: Poucza mnie typ który uważa że ciasto na pizze z Carrefoura jest tak samo dobre jakbyś sam sobie zrobił xDD Piękne to jest po prostu, takie wykopowe xDD
@Smarek37: Trzeba samemu sobie robić, dawno temu wyszłam z tego założenia i jest git 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ Inspiracja z tego filmu, nie miałam lukrecji, zastąpiłam ją sokiem z całej pomarańczy, dałam jeszcze imbir:
@Smarek37: Dobra strasznie jest pierś z kaczki, mięciutka, rozpływa się sama w ustach, myślę że nawet zrobiłam do niej zbyt wyrazisty ten sos bo sama w sobie jest super.
Jeśli chcę obrać ziemniaki to nie robię tak, nie mam pojęcia czy to wpływa na smak. Być może są mniej słone, mniej wodniste, nie wiem. Jeśli już gotuję w mundurkach to żeby jeść z gzikiem ( ͡°͜ʖ͡°
@Smarek37: Nie no, nie olewaj żurku ( ͡°͜ʖ͡°) Ale jak ktoś się zastanawia nad jedzonkiem na święta to jest mega dobry pomysł! Nie wiem czemu bałam się kaczki, pewnie dlatego że rosół z niej wyszedł mi okropny.
Tylko trzeba zrobić jak uczą mistrzowie żeby była wytopiona, soczysta, miękka i nie surowa w środku, podobnie jak robisz steka. Filmów nie brakuje, np. Okrasy albo Bruno Arbuza,
Zapraszam na mój tag: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
@Itslilianka Dziękuję kochana ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@moj_wykopowy_login: Po pierwsze się zesrałeś,
Po drugie nie była sucha,
Po trzecie była smażona na od zimnej patelni i na małym ogniu.
Do mnie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@noipmezc: Na 100% TAK.
Mi obrzydzili rosół, zrobiła niejadany z koguta i kazała jeść zimny. Do dziś nie zjem miski rosołu.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Piękne to jest po prostu, takie wykopowe xDD
https://wykop.pl/wpis/75629141/chuop-se-zrobil-picca-w-wielka-srode-tym-razem-z-k
(。◕‿‿◕。)
Inspiracja z tego filmu, nie miałam lukrecji, zastąpiłam ją sokiem z całej pomarańczy, dałam jeszcze imbir:
Jeśli chcę obrać ziemniaki to nie robię tak, nie mam pojęcia czy to wpływa na smak. Być może są mniej słone, mniej wodniste, nie wiem. Jeśli już gotuję w mundurkach to żeby jeść z gzikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale jak ktoś się zastanawia nad jedzonkiem na święta to jest mega dobry pomysł!
Nie wiem czemu bałam się kaczki, pewnie dlatego że rosół z niej wyszedł mi okropny.
Tylko trzeba zrobić jak uczą mistrzowie żeby była wytopiona, soczysta, miękka i nie surowa w środku, podobnie jak robisz steka.
Filmów nie brakuje, np. Okrasy albo Bruno Arbuza,