Czy to prawda, że o jakości białka serwatkowego decyduje surowiec, z jakiego się je wytwarza? Zawsze myślałem, że robi się je z mleka a ewentualnie tylko proces produkcji decyduje o jakości produktu końcowego, tymczasem wczoraj znajomy na siłowni powiedział mi o tych "surowcach" i o tym jakoby jakiś z Irlandii miał być najlepszy (ponoć używają go w Olimpie i Fitness Authority).
@Asarhaddon Techniczne jakość mleka jest istotna. Tylko że różnice między mlekami dostępnymi na rynku jest na tyle mała że nie widziałbym jakiś znaczących różnic między białkami.
Ps: "jakość" jest pojęciem bardzo ogólnym. Możesz się spytać o jakie parametry konkretnie mu chodzi ( ͡~ ͜ʖ͡°)
A z Izo, mi osobiście podchodził mi ten z Real Pharmu. A po kosztach to pewnie kfd.
Co to jest dobry surowiec? Jedno mleko gorsze od drugiego? Od krowy pasącej się na łące czy takiej z hodowli masowej. Białko powstaje z serwatki, która jest tak naprawdę odpadem mleczarskim, wcześniej mleczarnie go wywalały, a od kiedy zrobił się bumm na odżywki mają extra źródełko...
Przede wszystkim co to "jakość" Jeżeli chodzi o czyste WPC nie
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w laickim kraju stawiają W SEJMIE jakieś żydowskie świece i tańczą śpiewają sobie Drejdel, Drejdel, Drejdel? #braun #sejm
Brakuje jeszcze, żeby dać nad Hołownią przycisk YouTube'a i Gwiazdę Dawida.
BTW, jaki dobry izolat polecacie?
#mikrokoksy #silownia #suplementy #odzywki
Komentarz usunięty przez autora
Ps: "jakość" jest pojęciem bardzo ogólnym. Możesz się spytać o jakie parametry konkretnie mu chodzi ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
A z Izo, mi osobiście podchodził mi ten z Real Pharmu. A po kosztach to pewnie kfd.
@cichaj:
@Asarhaddon:
Nie
Co to jest dobry surowiec? Jedno mleko gorsze od drugiego? Od krowy pasącej się na łące czy takiej z hodowli masowej. Białko powstaje z serwatki, która jest tak naprawdę odpadem mleczarskim, wcześniej mleczarnie go wywalały, a od kiedy zrobił się bumm na odżywki mają extra źródełko...
Przede wszystkim co to "jakość"
Jeżeli chodzi o czyste WPC nie
Komentarz usunięty przez autora