Wpis z mikrobloga

#silownia #mikrokoksy

J---ł wam kiedyś shaker?

Wielu z was kupuje suple, albo robi szejki w shakerach, czy cokolwiek. 98% wszystkich shakerów to plastiki często dodawane gratis do zamówień. Zdarzyło wam się zostawić białko czy bulk/gainer na trochę dłużej niż był zdatny do spożycia? Mi się zdarzyło, wystarczy że jest ciepło, wypadnie jakiś wyjazd czy inne sprawy i wszystko k---a gnije w środku. Shaker zaczyna j---ć. Umyty dalej j---e. Zalany wrzątkiem dalej j---e. Kupuje Olimp black cośtam premium shaker, wszystkie odznaczenia że można z niego jeść, wytrzymuje temperatury, ileśtam oznaczeń że bezpieczny, dalej c--j, wystarczy że kilka razy nieco dłużej popływa w nim jakiś mix z białkiem i zaczyna się j-----e (to w kontekście że bez większego znaczenia jest klasa shakera, o ille dalej jest plastikowy).

Myślałem żeby kupić shaker jakiś stalowy ale taki dalej jak dla koksów niewiele takich na rynku a dalej posiadają plasikowe elementy więc p-------e to.

Znalazłem jednak sposób. Kupione na allegro 1kg spożywczego kwasu cytrynowego za dwie dychy. Sypię kilka łyżek, zalewam wrzątkiem i zostawiam na godzinę. W międzyczasie ze dwa razy pomacham shakiem tylko k---a nie machajcie jak jest w środku wrzątek bo źle to się skończy xD

Cyk wszystkie zapachy magicznie znikajo #protip

NO TO TYLE TO ELO.
fucked_up - #silownia #mikrokoksy

J---ł wam kiedyś shaker?

Wielu z was kupuje s...

źródło: comment_tEekKdA5Ty54tgtnodV1GCJ5UrjILVDp.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@picasssss1: dobrze cumplu, chodzi o to ze jesli nic nie pomaga to wtedy warto sprobowac kwasem cytrynowym, u mnie to bylo skuteczne a sam kwas jest tani na kilogramy a i moze sie przydac do odkamieniania czajnika czy cos.
  • Odpowiedz
@fucked_up: Te plastikowe nie nadają się do białka. Ponad 2 lata temu kupiłem metalowy shaker z bulkpowders i był to jeden z najlepszych zakupów w moim życiu. Po pierwsze to fajnie trzyma temperaturę i można zamrozić. Druga sprawa, że nie reaguje z jedzeniem tak jak te plastikowe. Po trzecie białko może dłużej zostać niż w plastikowym (chodzi o to, że się tak szybko nie zepsuje, a jeśli to jeszcze jest
  • Odpowiedz