"Mięso hodowane w laboratorium może być 25 razy gorsze dla klimatu niż wołowina"
Analiza wykazała, że ślad węglowy hodowanego mięsa będzie prawdopodobnie wyższy niż w przypadku wołowiny, jeśli obecne metody produkcji zostaną zwiększone, ponieważ nadal są one bardzo energochłonne..
Kumpel19 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
Czy wy zauważyliście, że to badanie policzyło ślad węglowy funkcjonowania całego instytutu, który w ramach badań stworzył trochę mięsa i dlatego im wyszedł tak ogromny ślad węglowy. Jak to się rozwinie w produkcja to przy takim sladzie węglowym wytworzy kilkaset
@Manah: Może stąd że musimy zużywać energi na produkcję paszy dla zwierząt oraz całej tej energii, które zużywa zwierze, chociażby do utrzymania temperatury ciała, ruchu oraz trawienia? Po za tym to artykuł to artykuł z dailymail więc poczekałbym na jakieś lepsze źródła.
edit:
No #!$%@? xD