Czy makaron z semoliny z przemocy twardej to to samo co z przenicy durum? Jakoś taki zbyt jasny jest Zdania w internecie sa podzielone. Czym to się różni od zwykłego? #gotujzwykopem #mirkokoksy
Ale jak porównuje się zwykle makarony to im bardziej żółty i szklisty tym szybciej suszony, te najlepszej klasy są blade bo są suszone powoli. Różnicy kolosalnej w konsystencji i smaku nie ma, ale warto wiedzieć
@Itslilianka: twardy = durum, więc to to samo. Z kolei czym innym jest jakość makaronu a czym innym jego wartości odżywcze wynikające z zastosowania innego surowca.
@upodlator chodzi też o materiał oczek przez który jest wyciskany makaron. Te szorstkie są wyciskane przez oczka z bronzu, te lśniące przez oczka z teflonu. Różnicy w składzie nie ma żadnej, to semolina i woda, tylko przez oczka z brązu makaron przechodzi dłużej dlatego jest droższy.
Ehh, 37lat i chyba kryzys wieku średniego mnie dopadł. Dla hejterów mieszkam w Norwegii i tutaj są ładowarki ;-) #chwalesie #tesla #samochody oczywiście long range z 4x4
Im jaśniejszy makaron tym lepszej jakości
Ale jak porównuje się zwykle makarony to im bardziej żółty i szklisty tym szybciej suszony, te najlepszej klasy są blade bo są suszone powoli. Różnicy kolosalnej w konsystencji i smaku nie ma, ale warto wiedzieć
Z kolei czym innym jest jakość makaronu a czym innym jego wartości odżywcze wynikające z zastosowania innego surowca.
@Itslilianka: zależy jak mocny był #!$%@?