Wpis z mikrobloga

@Pawery1: pamiętasz jakie mniej wiecęj miał składniki na tą jego szakszukę bo ja zupełnie nie kojarzę tego filmiku. Pamiętam że robił jakies chleby bananowe, szarpaną wołowinę, skrzydełka ale tego nie
  • Odpowiedz
@Dy8ala94: A żebym pamiętał dokładnie ten przepis.... Boczek wytapiał, później cebula, papryka, przyprawy. Na pewno ras el hanout, koncentrat pomidorowy, harissa, czosnek, kolendra (łodygi, bo listki do dekoracji), deglasował octem winnym, passatą i jakieś pół godziny czy godzina na małym ogniu. Na talerz i na to jajka w koszulce, drobno pokrojona papryka, feta, sumak i grzanka. Pyszne to było.
  • Odpowiedz
@kyIiejenner Co ty gadasz heretyku! Szakszuka to nadsniadanie!
Połączenie kuminu, kolendry, czerwonej cebuli, w #!$%@? czosnku, pysznej oliwy i jaj (oraz czasami chorizo) jest po prostu GENIALNE.
Jedyne co może się równać szakszuce to jaja po turecku
  • Odpowiedz