Wpis z mikrobloga

@j557: Ciekawostka: Ser żółty to jeden z niewielu produktów na którym można odkroić pleśń i bezpiecznie jeść dalej. Większość produktów należy wyrzucić całkowicie jeśli tylko jeden z obszarów jest w pleśni.
@Huczek ciekawostka: #!$%@? a wrzucenie linku do wyszukiwarki google i jakiegoś gównoartykułu na gównostronce smaker to nie źródło
Napisanie że "można odkroić pleśń i jeść" jest błędnym stwierdzeniem bo trzeba odkroić ją z dużą nawiązką, jak ktoś ma przeciętnej wielkości kostkę sera no to sorry ale należy go wyrzucić. Ktoś przeczyta twoją wypowiedź że wystarczy usunąć pleśń i można jeść, ale nie będzie wiedział że grzyb jest też w dalszej części sera
ser żółty to jeden z niewielu produktów na którym można odkroić pleśń i bezpiecznie jeść dalej.


@Huczek: Ale tylko ser twardy jak parmigiano reggiano, pecorino, grana padano, dziugas itp
grzyb jest też w dalszej części sera tylko że niewidoczny dla oka i zrobi sobie krzywdę


@donedslon: niby jest, ale dopóki o tym nie wiedziałem też nigdy nie miałem żadnych przygód sraczko-żołądkowych po obcinaniu pleśni z serów czy warzyw