Wpis z mikrobloga

@Krupier:

przepyszne i delikatne mięso, które nie wiedzieć czemu jest tak niedoceniane. Oj narobiłeś smaka.

Ale musztardy sobie do tego weź.

1. Skóra.
2. Tłuszcz.
3. Zapach.
4. Dużo zachodu przy przyrządzaniu.

Żeby nie było, ja uwielbiam golonki, a ich mięso uważam za najlepszy fragment wieprzowiny jaki jest.
@mario1979: Wygląda pysznie! Nie wiedziałem, że tyle osób obrzydza widok pieczonej golonki. Nie jest to moje top 10 wśród mięsnych potraw, ale dobrze wypieczoną z chrupiącą skórką (mocno wysoloną) to zajadam ze smakiem (z chrzanem i musztardą).
golonkę lubisz


@zasadzka01: to jest taki typ jedzenia który je się w czasie kryzysów humanitarnych albo daje zwierzętom (ja czasem kupuję swojemu owczarkowi niemieckiemu, chociaż podobno wieprzowina nie jest za zdrowa dla tej rasy, ale lubi to jak cholera; normalnie dostaje co drugi dzień wolowe z drugiego i trzeciego cięcia).