Aktywne Wpisy
Arekt +12
Pytanie do osób mieszkających w dużych miastach jak #poznan #warszawa #wroclaw #krakow #gdansk
Czy chcielibyście ograniczenia samochodów osobowych do minimum w centrum, jeśli miasto zrobiłoby zajebista infrastrukturę do podróżowania komunikacją miejską, zredukowanie zapchanych autobusów/tramwajow do minimum, częstsze kursy, więcej tras, dodanie pociągów itd i wszystko przy obniżonej cenie biletów.
Czy chcielibyście ograniczenia samochodów osobowych do minimum w centrum, jeśli miasto zrobiłoby zajebista infrastrukturę do podróżowania komunikacją miejską, zredukowanie zapchanych autobusów/tramwajow do minimum, częstsze kursy, więcej tras, dodanie pociągów itd i wszystko przy obniżonej cenie biletów.
Zgodzilibyście
- Tak 57.6% (2166)
- Nie 42.4% (1593)
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
No i trochę #chwalesie bo to moje pierwsze podejście do tego dania :) Choć raczej sceptycznie do tego podchodziłem to jednak polecam Wam spróbować, bo to bardzo dobre i sycące danie. Myślę, że może być jeszcze lepsze, bo zrobiłem z pierwszego lepszego przepisu ;)
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #jedzzwykopem #jedzenie
Chaczapuri dobra rzecz, bardzo lubię a twoje wygląda bardzo fajnie, +
Skoro tak myślisz to znaczy,że masz kolejny przepis do dopracowywania ;) z tego co wiem to też są różne rodzaje chaczapuri, chyba ze względu na regionu ale nie interesowałem się za bardzo i nigdy nie robiłem w sumie więc mogę gadać głupoty.
Smacznego
Chaczapuri Imeruli - pochodzi z Imeretii
Chaczapuri Guruli - pochodzi z Samche-Dżewacheti (pewnie ze trzy błędy zrobiłem w nazwie tego regionu xD)
Chaczapuri Osetyjskie - z Osetii
To prawda, jest wiele wariantów. Następnym razem chciałem przetestować wersję z mięsem, więc chyba wjedzie Chaczapuri Kubdari! Muszę tylko poszukać jakiegoś przepisu godnego uwagi.
Jak chcesz to zapraszam do testu: https://www.youtube.com/watch?v=Vp0IbDW0tQA
Ja bardzo lubię modę na gruzińską kuchnie bo teraz jak potrzebuje gruzińskie puri czy lawasza to nie miszę go robić tylko idę do piekarni i jest. Chciałbym jeszcze aby nastała moda na kuchnie bałkańską bo czasem zjadłbym sobie jedną pljeskavicę do której nie opłaca mi się piec jednej lepinji.
I masa świeżej kolendry. Niemniej Twoje wygląda super !