Wpis z mikrobloga

@ComboBreaker: ok dzieki poszukam a mam pytanie a w zasadzie dwa bo widze ze jestes fachowiec jesli o wypieki chodzi. 1. Kiedy robie chleb z wysoka hydracja to jak go wyjme z lodowki po garowaniu w koszyczku to i tak mi sie rozlewa i wychodzi plaski kiedy dam 100ml wody mniej niz w przepisie to wtedy jest ok 2. Czasami mimo ze nacinam chleb peka na dole i tak podczas pieczenia
  • Odpowiedz
@JezusJaruzelski: Najlepiej by było gdybys jeszcze zdjęcia pokazał, i jak w przekroju wyglada. Może być tak ze po prostu maka której używasz nie wchłonie aż takiej ilości wody. Albo niedostatecznie wyrabiasz, albo niedostatecznie budujesz sile ciasta przez rozciąganie i składanie. Coś z tych rzeczy obstawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gorillaz: Dzieki bo w sumie to jak tylko piekarnik osiagnie temperature 250 to wrzucam chleb wiec moze przez to ,co prawda kamien jest w piekarniku od poczatku ale moze dluzej powinien byc w tych 250 nim wrzuce chleb , a Ty jak dlugo nagrzewasz?
  • Odpowiedz