@toniaszek: czym się różnią? Systemem zapinania tj. xc to SPD niby mtb i pochodne, a rc typowo szosowe czyli spd-sl. Pierwsze jak chcesz sobie zejść z roweru i pochodzić, drugie zaś dla typowych pochłaniaczy asfaltu.
@Desmosedici: które byś polecił na pierwsze buty? Jeszcze mam pytanie ponieważ widze na niektórych aukcjach dopisek xc 300M. Czym one się różnią? Z góry dzięki za odpowiedz :)
@toniaszek: kierowałbym się tym co posiadam , chyba że to pierwsza myśl o systemie zatrzaskowym i stoisz także przed wyborem pedałów. Nie wiem czym jeździsz i po czym jeździsz, wiec nie będę za ciebie decydował. Osobiście jeżdżę "romantycznie" nie zważam na cyferki, łykam kilometry, zwiedzam sobie, jeżdżę typową szosą i mam pedały shimano 520m + butki xc 500/bontrager espresso. Nie wiem czy w tych xc był podział meskie/żeńskie ale wiem że
@Desmosedici: No ja akurat m520 kupiłem już w tamtym sezonie ale jakoś zabrakło chęci na szukanie oraz zakup butów. Słyszałem ze rozmiarówka w shimano jest zaniżona a mam możliwość kupna rozmiar większych w dobrej cenie i zdecyduje się raczej na xc300. Z góry dzidki za pomoc.
@toniaszek: XC300 polecam, bardzo fajne buty. Co do rozmiarówki, to jest przedziwna. Widząc sugestie, żeby brać numer większe, wziąłem 43, gdzie normalnie buty mam 42 i musiałem je wymienić na 44. Dopiero wtedy pasowały. Są też dość wąskie, co nie wszystkim pasuje.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link