@Goglez podobno jak się da dużo mlekowego (pewnie przy takim zakwaszeniu gose do butelki, a nie prawilnym bakterii), to wtedy czuć mleczne/kefirowe posmaki
@Goglez: zależ do czego chcesz użyć i co chcesz osiągnąć. Mlekowy w większości przypadków posiada barwę i aromat, fosforowy jest przezroczysty i bez wonny, ale podobno potrafi wychodzić w smaku. Wielu piwowarów stosuje oba, żeby nie przekroczyć wyczuwalnego stężenia dla obu - jeżeli mamy bardzo wysokie pH wody, bo większości przypadków nie ma różnicy, nie przekroczy się wyczuwalnego stężenia. Cena jest porównywalna. Zakwaszam wodę do wysładzania fosforowym, a jak jest potrzeba
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
#piwowarstwo