Wpis z mikrobloga

@runnerrunner: #!$%@? typie, nie jesteś czasem moją żoną? Kiedyś poprosiła mnie żebym zrobił naleśniki, przepis ma w zeszycie. Więc jak mam przepis to sprawa będzie prosta no nie? Otóż nie tym razem. Poszedłem do sklepu, potem wyjąłem sobie wszystkie składniki zgodnie z listą i stoję nad tym zeszytem prawie jak makłowicz. Patrzę na opis przygotowania a tam "Wymieszać wszystko, żeby ciasto było dobre"
  • Odpowiedz
  • 0
@runnerrunner dobry jest i go lubię ale mi na parametry krwi nie działa jakoś super, tabletki lepiej podnoszą żelazo, ale w sumie zrobiłeś mi smaka i sobie nastawie niedługo
  • Odpowiedz
zalewasz zimną wodą prosto z kranu


@runnerrunner: ja zawsze przegotowaną zalewam i jedna łyżka stołowa soli na litr. Przestałem robić, bo 4 ost zakwasy mi nie wyszły. Tzn. wyszły jakieś kisielowate
  • Odpowiedz
#!$%@? typie, nie jesteś czasem moją żoną? Kiedyś poprosiła mnie żebym zrobił naleśniki, przepis ma w zeszycie. Więc jak mam przepis to sprawa będzie prosta no nie? Otóż nie tym razem. Poszedłem do sklepu, potem wyjąłem sobie wszystkie składniki zgodnie z listą i stoję nad tym zeszytem prawie jak makłowicz. Patrzę na opis przygotowania a tam "Wymieszać wszystko, żeby ciasto było dobre"


@TheHamlet: dobre( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@TheHamlet: o najlepsze przepisy tego typu xD

Ostatnio znalazłam fajny przepis na chleb, babeczka oczywiście podała miarki w szklankołyżkoszczyptach. To się pytam grzeczne, czy mogłaby podać w gramach.

"Magia tego chleba leży właśnie w takim przepisie, obiecuję że zawsze
  • Odpowiedz
@JakTamCoTam: @budus2: @SknerusMcTracz: @dyjakan: @piteross: @chianski: @TheHamlet: @Mishy: @modessef1: @struga: Podaję przepis. Około 3kg buraków z biedronki, po jednym opakowaniu: ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzu ziarnistego. Główka czosnku-pokrojona byle jak. Ten pojemnik mam 10 lub 12 litrów, nie wiem. Buraki kroję byle jak, wrzucam wszystkie składniki do pojemnika. WAŻNE, bo będzie jałowy
  • Odpowiedz
@runnerrunner: a ta główka czosnku to polski czy hiszpan? Bo jeśli chodzi o moc, to ja czasem mam wrażenie że dwa ząbki polskiego to jak cała główka hiszpańskiego importowanego xD

ale zrobię, może niekoniecznie do picia ale zrobię na nim sztosiwo barszcz, taki że rodzinie łoczy na wierzch wylezo. :D
  • Odpowiedz