Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Zdaje mi się, że mogę mieć wiele niedoborów witamin i minerałów, objawia się to wieloma rzeczami (słaba regeneracja skóry, łamliwe i wypadające włosy, słabe paznokcie, skurcze, cienie pod oczami), ale nie znam się na tym ani troszeczkę i stąd pytanie, co w pierwszej kolejności zrobić, żeby zadbać o prawidłową podaż tego wszystkiego? Jakie badania krwi, a następnie witaminy łykać? Wiem, że to w większej mierze kwestia diety, ale łatwiej jest kupić witaminy niż gruntownie zmieniać dietę, a chyba lepiej zrobić cokolwiek, niż nic, stąd proszę o wyrozumiałość. To też nie jest tak, że nie chcę zmieniać swojej diety, bo chcę, ale to zajmie mi trochę więcej czasu niż po prostu zażycie kilku specyfików, a chciałabym jak najszybciej coś z tym zrobić.

#pytanie #zdrowie #suplementacja #dieta #jedzenie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #606ac81c82dcd1000b6c9869
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania:

słaba regeneracja skóry, łamliwe i wypadające włosy, słabe paznokcie, skurcze, cienie pod oczami)

Brzmi bardziej jak problemy hormonalne, a nie witaminy. Badałaś się pod kątem niedoczynności?
Ja biorę doraźnie zwykły kompleks witamin i trochę pomaga na przesuszone włosy, ale sucha skóra, wypadanie włosów, zmęczenie, to już problemy hormonalne do załatwienia z endokrynologiem.
@AnonimoweMirkoWyznania idź do lekarza a nie słuchaj głupot z internetu. Zacznij od rodzinnego. W podstawowej morfologii już będzie dużo widać. Zleci Ci pewnie jeszcze inne badania. Specjalistów zostaw do czasu aż rodzinny się podda lub sam Cię skieruje