Aktywne Wpisy
Teemcio +411
Dziękuję za doping nie udało się wygrać ale w sumie nie było tak źle jedynie nie czuję głowy ( coś mam po Muranie)
#famemma #bitasmietanka
#famemma #bitasmietanka
odyn88 +172
13 lat na wykopie i chlanie w weekendy zrobiły swoje XD przepraszam tag ( ͡° ʖ̯ ͡°) Adbuster podał mi legalne narkotyki w tunelu i wyszło jak zawsze
@Teemcio gratulację, że uratowałeś honor tagu na wykopie :)
Ciekawe uczucie dostać pierwszy raz w życiu cymbał w głowę xD
#famemma #bitasmietanka
@Teemcio gratulację, że uratowałeś honor tagu na wykopie :)
Ciekawe uczucie dostać pierwszy raz w życiu cymbał w głowę xD
#famemma #bitasmietanka
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
To są pieniądze na przykład funduszy inwestycyjnych, które z kolei obracają pieniędzmi "leszczy" i "ulicy" -- oszczędności życia, kasa odkładana na edukację dzieci, fundusze emerytalne, wolne środki różnych firm.
Jak grubasy upadną to zapewniam -- prezesi i dyrektorzy sobie poradzą, pewnie nawet żadnego ferrari nie
Nie. Równie dobrze to mogą być hajsy jakiegoś drobnego ciułacza, który wrzuca sobie 100 dolców miesięcznie w jakiś fundusz inwestycyjny, traktując to jako oszczędności na emeryturę. A równocześnie zwabiony rozgłosem medialnym kupił za inne 100USD GameStop i krzyczy HODL! HODL!
I ten fundusz ładuje potem hajsy w takiego hedgefunda.
Jak hegdefund zbankrutuje, to fundusz traci tą kasę, zatem wycena jednostek uczestnictwa też leci na ryj i drobny ciułacz nagle z
I z tych swoich funduszy emerytalnych może kupić jednostki uczestnictwa w funduszu inwestycyjnym akcyjnym, który z kolei zgodnie ze swoim prospektem dopuszcza alokowanie powierzonych środków w agresywne shortowanie.
Serio musisz się #!$%@?ć do znaczenia
Jak napiszę "zebrałem fundusze na zakup nowego karabinu i szpeju do niego" to zapytasz się, które niby fundusze inwestują w broń palną i
@pakerzus:
Typie, a pisałem cokolwiek o winie czyjejkolwiek?
Piszę tylko, że jak dojdzie do recesji czy jakiegoś załamania finansowego z powodu obecnej sytuacji to po dupie zapewne w pierwszej kolejności i najbardziej dostaną zwykłe szaraczki, bo na pewno nie grube ryby. Jak zawsze w każdym kryzysie finansowym.
Bo kryzys nie patrzy, kto go wywołał, tylko gnoi tych, co są na