Wpis z mikrobloga

@Beniamin_Emanuel: NO #!$%@? POWODZENIA XDD

Najbardziej podoba mi się, że po prostu jest napisane - rozpuść czekoladę, a w kuchaniach gdzie przygotowuje się desery często jest utrzymywana odpowiednia temperatura, żeby ta czekolada zadziałała jak powinna nie licząc już rożnorakich procesów 'rozpuszczania' czekolady. Ale ty po prostu ją roztop, no uda się na 100% XD
@Kanken czekoladę powinno się temperować, dla uzyskania dobrego efektu. Biała czekoladę łatwo przegrzać i się rozwarstwia :/ Najtrudniejszym elementem z tego całego przepisu jest zrobienie tej kulki, a raczej wyjęcie jej z tej formy bez uprzedniego połamania ścian ()
@pixel_: No dokładnie o to mi chodzi - taki przepis nie pokazuje w ajkiej temperaturze się to powinno zrobić, jakiej czekolady użyć i jak ją schłodzić, bo na pewno nie zamrażając...

A SIE #!$%@?ŁEM EH