Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +22
slawomirus +438
Skończyłem dzisiaj 34 lata. Jakby ktoś miał wolnego plusika i chciał się podzielić to będzie mi miło. (╯︵╰,)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
21 lat, #warszawa, student, 3k (1k od rodziców, 1k stypendium i 1k kredytu studenckiego). Wydatki:
-wynajem pokoju z rachunkami 1150 zł,
-jedzenie 700 zł,
-kurs językowy 200 zł,
-kurs zawodowy 300 zł (średnia z całego roku)
-ubrania 200 zł (średnia z całego roku)
-rozrywka + pierdoły 150 zł
-datek na Kościół 300 zł (w wieku 15 lat powiedziałem sobie, że co miesiąc 10% będę przekazywał na KK).
Czasami wyjdzie mnie czasami więcej, ale rzadko mi się zdarza, żeby na koniec miesiąca mieć w portfelu więcej niż 50 zł.
#studia #studbaza #polska #pieniadze #kiciochpyta #poznan #krakow #wroclaw
ILE #!$%@??
@michal9797: Może jeszcze numer karty kredytowej ci podać
XDDDDDD
@michal9797: przy dochodzie 3k to GRATULACJE ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@itterasshai: Takie są ceny. To nie Pcim Dolny tylko centrum Warszawy.
@michal9797: O #!$%@?
@cyckonauta: ???
@cyckonauta: Przecież napisałem, że tak. Co w tym takiego niezwykłego?
Albo po prostu mają pieniądze w przeciwieństwie do
@michal9797: ten wpis to chyba słaby bajt. Pokój wynajmiesz spokojnie za 800, jedzenie 600 gotując sam, kurs językowy -
@itterasshai: mówimy o Warszawie, colego. Stolyca to inny stan umysłu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal9797: Szlachetnie, ale nie pracujesz - te 300 zł nie są Twoje. 1000 zł bierzesz od rodziców, gdybyś nie płacił tego, to by brał 700 zł. Poczekaj z takimi zobowiązaniami do czasu, aż będziesz się sam utrzymywać.
@cyckonauta: Spłata zaczyna się 2 lata po zakończeniu studiów, a odsetki są ustawowo niższe o połowę od zwykłych. Przy 50k pożyczonych pieniędzy, będę musiał oddać jakieś 57k w okresie 10 lat.