Wpis z mikrobloga

A więc tak wygląda dziennikarski ściek. Od początku sprawiał wrażenie strasznie antypatycznego gościa. W programie "As wywiadu" niejednokrotnie spoufalał się z gościem tylko po to, aby w następnych programach się z niego naśmiewać.

Odkąd pracuje jako red. nacz. Eleven jego ego #!$%@?ło w totalny kosmos. Brak autokrytyki, mnóstwo bufonady, samochwalstwa, budowania przekazu pt. "Jesteśmy zajebiści", choć obiektywnie patrząc największą zaletą tej telewizji póki co jest ilość pozyskanych praw, na co akurat redaktor Mirosławski nie miał większego wpływu.

Szczyt żenady osiągnięto dziś, kiedy najpierw w autorskim programie K. Stanowskiego, który gościnnie prowadził M. Święcicki najpierw spuszczano się przez półtorej godziny nad Bundesligą, do której prawa Eleven pozyskało (bardzo słaby pomysł na program, moim zdaniem, zwłaszcza, że ruszyła Liga Mistrzów i obfitowała w niesamowite rozstrzygnięcia, że zaczęła grać Ekstraklasa itd.), by potem triumfalnie ogłosić, że pan Stanowski nie jest tu do niczego potrzebny. Słabiuteńkie.

Życzę wam jak najmniej takich karierowiczów na waszej życiowej ścieżce.

#pilkanozna #weszlo @Krzysztof_Stanowski
rooger - A więc tak wygląda dziennikarski ściek. Od początku sprawiał wrażenie strasz...

źródło: comment_iTW0Ir879wfkTHb4V9IHnVF0QE9aDQnN.jpg

Pobierz
  • 24
@rooger: W normalnych okolicznościach dołączyłbym się do opinii, ale że dotyczy to Stanowskiego, który jest jeszcze większym rakiem, to tylko sobie prycham ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zresztą jedni i drudzy siebie warci. Zbieraniny dzieciaków-półamatorów, którzy sami siebie ogłaszają najlepszymi w Polsce - jedni najlepszą telewizją sportową, drudzy najlepszym portalem. Chociaż ci pierwsi przynajmniej mają cztery ligi, więc mają się czym bronić.

A co do samego programu, to
@rooger: Eleven do C+ dzielą lata świetlne jeśli chodzi o jakość pracy dziennikarskiej i programów. Ubolewam nad tym, że ci pierwsi zyskują tak wiele praw, bo najzwyczajniej wykorzystują dużo gorzej ten "materiał" co w nc+ był przez wiele lat
I kto w ogóle wpadł na pomysł by kolesia bez większych osiągnięć i uznania w środowisku który pracowal w #!$%@? Sportklubie i Eurosporcie robić redaktorem naczelnym?
@Clermont: Się generalnie zgodzę z tym, co napisałeś. Choć nie wiem, czy Stanowski tak jawnie kogoś #!$%@?ł w jakieś sytuacji.

Może Lebiedzińskiego, ale tam jednak rozstali się za "porozumieniem stron".
@rooger: Pewnie nikogo, ale to już mnie tak bardzo nie interesuje. Po prostu tak po polsku się śmieję, że go wywalili ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@heater: W skrócie: podlizywanie się swoim kumplom ze świata piłki, walenie jak w bęben w tych, z którymi mu nie po drodze; pełno idiotycznych i dziecinnych artykułów, z których wylewa się brak obiektywizmu (może nie wszystkie on napisał, ale on je
to samo Eleven jest po prostu czymś genialnym.

@Jeesek: W sensie oferty, tj. dostępność (net, tv), opłata, prawa sportowe, ilość transmisji na żywo itd. - owszem. Ale na to redakcja sportowa ma raczej niewielki wpływ. Jeśli chodzi o dziennikarską stronę to póki co nic specjalnego.
@rooger: Wiadomo, Twarowski/Nahorny/Borek i pewnie kilku innych robią świetny klimat i bardzo dobrze(przynajmniej mi) się ich słucha. Eleven ma bardzo młodą redakcję i wydaje mi się, że po prostu potrzebują czasu. Nie chcę oceniać innych lig, bo zazwyczaj oglądam Serie A, ale Święcicki i Kapica dają radę. W Canal+ komentował chyba Lipiński, też było spoko, ale jak ktoś inny dorwał się do mikrofonu to już nie było ciekawie. Podobnie jak Kołtoń
@heater: Standardy coraz niższe, ale dla mnie najlepsze połączenia wiedzy, rzetelności, dobrego stylu i ogólnej inteligencji spośród tych w miarę aktywnych dziennikarzy to Wawrzynowski, Wilkowicz, Żelazny, Kołodziejczyk, Okoński, Rabij, Olkowicz. Dobry byłby Stec, gdyby nie był takim strasznym grafomanem. To tyle, jeśli chodzi o mainstream.
@rooger: @Clermont: @heater: Pomijając parę innych aspektów mnie Stano przegrał tym, że ciągle bóldupi o ten przepis w ekstraklasie - słusznie swoją sprawą, że na boisku może być tylko dwóch zawodników spoza UE, a gdy miał w swoim programie Bońka to dał mu zakrzyczeć gościa, z którym dyskutował, a sam właściwie w ogóle się nie odzywał.

nie żeby coś, ale jego rola jako prowadzącego nie powinna się ograniczać do
@Wojt_ASR_: no niestety miec a nie miec dobrych stosunkow z prezesem to jest roznica, bedzie otwarcie go krytykowal=nie zaprosi go do studia, albo sie nie zgodzi, nie bedzie piniazkow
nie żeby coś, ale jego rola jako prowadzącego nie powinna się ograniczać do zaproponowania tematu i dbania o to, żeby zarzeczny miał wystarczająco dużo rogalików

@Wojt_ASR_: Znajdź prowadzącego w Polsce który by ustawił Bońka. Powodzenia.

@rooger: Chyba Mirosławski zapomniał jak powstał Stan Futbolu. Powodzenia z tym nowym programem.

@Krzysztof_Stanowski: Kiedy wracacie na youtube? ( ͡° ͜ʖ ͡°)