Aktywne Wpisy
Larsberg +11
Jak ja się cieszę że żyję w obecnych czasach gamingu a nie np 25 lat temu gdy gry wyglądały jak gówno.
Pewnie przyjdzie zaraz jakiś zaślepiony nostalgią boomer-wykopek i powie że kiedyś gry były lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#residentevil2 #residentevil #gry
Pewnie przyjdzie zaraz jakiś zaślepiony nostalgią boomer-wykopek i powie że kiedyś gry były lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#residentevil2 #residentevil #gry
Anthermil +704
Romek chyba został "ministrem ds. #!$%@? pisu" xDD
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/roman-giertych-z-nowym-stanowiskiem-bedzie-rozliczal-prawo-i-sprawiedliwosc/n485wdb?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
#sejm
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/roman-giertych-z-nowym-stanowiskiem-bedzie-rozliczal-prawo-i-sprawiedliwosc/n485wdb?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
#sejm
Składniki na 750 g domowego chleba:
- 100 ml letniej wody
- 10 g soli
- garść suszonej żurawiny
- 400 g mąki pszennej (typ 750)
- 250 g puree z dyni
- 10 g drożdży piekarskich
1. Piekarnik:
Wyrabiamy ciasto z wyżej wymienionych składników, aż do uzyskania elastycznej, odchodzącej od ścianek naczynia konsystencji. Pozostawiamy na ok. 1 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie krótko wyrabiamy, przekładamy do formy lub na blachę, na której będziemy wypiekać produkt. Pozostawiamy ponownie w ciepłym miejscu do wyrośnięcia – by ciasto podwoiło swoją objętość. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.
Do rozgrzewającego się piekarnika wstawiamy miseczkę z wodą, w celu jego „zaparowania”. Dzięki temu uzyskamy chrupiącą, cienką skórkę i miękisz nie straci wilgotności.
2. Automat:
Do misy automatu dodajemy w podanej kolejności wymienione składniki. Ustawiamy program podstawowy (BASIC) - średnio zarumieniona skórka. Chleb gotowy będzie po ok. 3 godzinach.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #bodomowejestlepsze #przepisy #gotujzwykopem #chlebdomowy #chleb