Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +840
Przybywam tradycyjnie 22 września z tym zdjęciem i dzielę się z Wami radością naszą;)
Dziś mija nam 11 lat w małżeństwie. Wiadomo - czasem słońce, czasem deszcz. Ale nie wyobrażam sobie życia bez tego człowieka i mam nadzieję, że przyjdzie się nam razem zestarzeć.
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie
Dziś mija nam 11 lat w małżeństwie. Wiadomo - czasem słońce, czasem deszcz. Ale nie wyobrażam sobie życia bez tego człowieka i mam nadzieję, że przyjdzie się nam razem zestarzeć.
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie
WykopowyInterlokutor +331
Moje wymagania:
- dobre wsparcie dla linuksa (ubuntu / arch)
- ekran 17" full hd
- mocny procesor (i7?)
- dysk ssd + hdd
- dużo ramów (8gb+)
Budżet jest jeszcze nieustalony, ale powiedzmy, że w ostateczności 7k cbl mogę dać. Wiem, że do programowania super karta graficzna nie jest potrzebna, lecz nie chciałbym za tą cenę mieć jakiejś gównianej zintegrowanej. #laptopy #laptop #szukamlaptopa #komputery
@Lisek-Chytrusek:
Dość nietypowo.
Zoba poprzedni XPS15
Może niema 17 cali ale cała reszta będzie git
Unikaj I7-6700 - pewnie na linuxie jazdy ze sterownikami
@saweko: aż się zapytam jakie jazdy w porównaniu do czterordzeniowego i5-6300hq?
Tak profilaktycznie piszę, tam jest ta sama karta grafiki więc ewentualne problemy takie same dla obu. Jeżeli masz jakieś doświadczenia co do linux na 6300 to napisz.
Kiedyś było tak, że żeby wszystko cacy na linuxie działało to trzeba było odrobinę starszy sprzęt, bo brakowało sterowników.
Jeżeli chodzi o XPS 15 9550(a tego mam) to cuda się dzieją nawet na windows, to jest I7 6700hq czy jakostak. Ogólnie momentami taka
@saweko: Masz wersję z 960m i pisze, że przestał odpowiadać sterownik nvidii?