@MyDevil szykujecie jakieś promo na weekend?
To niesamowite jak #czekolada 100% takiego Menakao albo Zotter, może tak dobrze smakować. Wczoraj spróbowałem Wawela 100% i on nawet nie podchodzi. Jedyne co czuje to gorzki bezkształtny smak. W tych droższych jest trochę kwasku, czuć nawet kwiaty (。◕‿‿◕。). Tak samo z białą czekoladą np takiego Willie's Cocoa czy Amedei, inne spektrum smakowe
Chyba mam nowe hobby (づ•﹏•)づ
Chyba mam nowe hobby (づ•﹏•)づ
@loculi: i to jest różnica między (jeszcze do tego zazwyczaj prawie spalonym) najbardziej plennym kakao forastero i aromatycznymi odmianami kakao. Największym zaskoczeniem była dla mnie setka od Beskidu (z ziaren Peru Satipo) - gdybym nie wiedział, że to setka to powiedziałbym, że jem czekoladę max 80% kakao. Potem spróbowałem samych ziaren - łatwiej było zrozumieć czemu to jest takie zadziwiająco słodkie :)
@loculi: ja mam taki wet grinder z Indii kupiony kiedyś na Amazonie, z Beskidu można kupić wersję już taką bardziej przewidzianą do ciągłej pracy z czekoladą, z trochę lepszymi bebechami.
- 0
Mireczki, pierwsza reklama facebook ads na ruch czy na konwersje? Pixel podpięty ale nie mam jeszcze żadnej konwersji i zakupów.
#facebook #ecommerce #marketinginternetowy #marketing #ecommerce
#facebook #ecommerce #marketinginternetowy #marketing #ecommerce
@aloc: na konwersję, ale nie sprzedaż tylko na dodania do koszyka bo pewnie nie będziesz miał tylu sprzedaży żeby przejść fazę uczenia się. na ruch tylko jeśli wiesz co robisz i jest to początek dłuższego lejka...
@Byku555: w tej cenie to raczej było 85% niezbyt jakościowego kakao ;-)
@qwewsik: a Auchanie coś było w bodaj litrowych kartonach, na ekożywności, dla kulinarnych nieogarów
@SosPomidorowy: auchan, kuchnie świata
Czekoladowy Excalibur
Tylko godni mogą zjeść miecz!
z- 54
- #
- #
- #
- #
- #
Dlaczego japońskie przepisy często muszą być takie popieprzone. Zawsze jak nabiorę ochotę na jakiś deser i znajduję przepis z tych "EASY" to nigdy to kurde nie jest izi. Temperatura pomieszczenia 22, albo 24*C, ale nie 23, bo wtedy rozgniewamy demony mieszkające w cukrze, które opętają nasze ciasto. Żółtko? Albo dwa? Nie, 23,5g żółtek... bo nie na sztuki, żeby za łatwo nie było. Mąka konieczne ze zbiorów między marcem, a kwietniem, najlepiej w
- Kinior
- Banansky
- KuKumber
- mvcha27
- TYMB4Rk007
- +19 innych
@Niewierny_Mops: przy gotowaniu jeszcze przejdzie, ale cukiernictwo nie jest na oko ;-) tu już z wagą i termometrem trzeba podejść
Wojciech Modest Amaro z domu Basiura ma zamknięte Atelier od 2020.
Co robi Pan Basiura teraz? Nie wiem. Wiecie?
#pytanie #gotowanie #gotujzwykopem
Co robi Pan Basiura teraz? Nie wiem. Wiecie?
#pytanie #gotowanie #gotujzwykopem
Ważny krok w walce z cukrzycą!
Regularne badanie poziomów folistatyny we krwi może może zostać wykorzystane jako bardzo przydatny predyktor rozwoju cukrzycy typu drugiego. Naukowcy twierdzą, że zmiany w poziomach badanego białka mogą pojawić się nawet 20 lat przed wystąpieniem jakichkolwiek objawów wskazujących cukrzycę.
z- 77
- #
- #
- #
- #
- #
- #
@matuesz: dziś do doprowadzenia do remisji cukrzycy coraz częściej używa się diety niskowęglowodanowej, dosyć podobnej. swoją drogą to był standard przed wieloma laty zanim odkryto insulinę.
@plantagenet: w Łodzi trafiłem dwa sklepy azjatyckie, gdzie można to wino kupić, ale przez neta też mi się zdarzało zamawiać. porozglądaj się, niektórzy niby mają na sklepie ale "akcyzowych" produktów nie wysyłają. chyba stąd kupiłem online https://delikatesyazjatyckie.pl/wino-ryzowe-shao-xing-gotowania-750ml-p-572.html
- 0
Czesć mirki, szukam kogoś kto może kiedyś w promocji wykupił na UDEMY ten kurs: "The Complete Digital Marketing Course - 12 Courses in 1" - aktualnie kosztuje 449,99 zł, non stop obserwuje go czy nie ma na niego jakiejś promki, ale niestety od miesiąca nic sie nie zmieniło.
Jakby ktoś może go miał, zapłacę za dostęp do konta (tylko nie 450 zeta xD) / wyślę jakąś pake z alkoholem albo coś innego.
Jakby ktoś może go miał, zapłacę za dostęp do konta (tylko nie 450 zeta xD) / wyślę jakąś pake z alkoholem albo coś innego.
@mkeeey: póki nie znajdziesz, wejdź na https://idownloadcoupon.com/coupon/udemy-paid-courses-for-free-with-certificate/ i tam sobie coś wybierz za free, na przykład pierwszy kurs na liście
- 1
@dzieju41: większość marek czekoladowych kojarzących się z "luksusem" nie ma wiele wspólnego z wysoką półką. Luksusowy to jest To'ak.
@30062018: ech ;)
- 0
Gdzie kupie jakies dobre wedliny / kiełby itd w #lodz ? Moga byc drozsze, premium i takie tam
Na ten moment kupuje w Piotrze i Pawle i nie moge nic lepszego znalezc XD
Na ten moment kupuje w Piotrze i Pawle i nie moge nic lepszego znalezc XD
- 0
Polska czwartym eksporterem czekolady na świecie
Polska jest czwartym eksporterem czekolady na świecie, za Niemcami, Belgią i Włochami - wynika z opublikowanego we wtorek raportu. Wartość sprzedaży za granicę wynosi prawie 2,1 mld dolarów, co stanowi 7,3 proc. udziału w eksporcie globalnym.
z- 166
- #
- #
- #
- #
@sogen: w Polsce robi się już też czekoladę z wyższej półki, spróbuj Beskid Chocolate albo DESEO Bean-to-bar.
@sogen: czekolady od DESEO w tym momencie najtaniej na allegro (bo darmowa wysyłka ze Smartem) albo w cukierniach DESEO (głównie Warszawa). Beskid - np. w ich sklepie internetowym. A do mnie zapraszam jakbyście szukali nagradzanych czekolad z całego świata - Dominikany, Madagaskaru, Stanów, Ekwadoru, Peru, itp.
@sogen: to chyba jedyną szansą na cokolwiek co warto kupić są sklepy z żywnością eko, szukając tabliczek mających 2-3 składniki i kakao (miazga kakaowa, masa kakaowa albo ziarna kakaowca) na pierwszym miejscu listy składników i żadnych niespodzianek typu kakao w proszku albo tłuszcz mleczny w ciemnej czekoladzie.
@sogen: mało smaczna to jest sklepowa "gorzka czekolada" bo to kiepskiej jakości ziarno kakao mocno palone, zasypane cukrem i z dziwnymi tłuszczami oprócz drogiego masła kakaowego. Spróbuj jakiegoś darkmilka (i nie mówię tu o serii milki która tak się nazywa, tylko o mlecznych czekoladach mających powiedzmy 40%, 50%, 60% kakao - jeśli już zupełnie nie znajdziesz żadnej kraftowej to kup chociaż Lindta). Beskid za swoją mleczną czekoladę (Wenezuela 50%) nawet nagrody
Maitre Chocolatier
- Certyfikowany degustator czekolady, założyciel sklepu Sekrety Czekolady z tabliczkami z całego świata robionymi od ziarna kakao do tabliczki. Mirek, który jurorował w czekoladowym odcinku Top Chef.
- Łódź
- http://www.sekretyczekolady.pl
- piotr@sekretyczekolady.pl
#ekonomia