- 0
W końcu wczoraj zjadłem dobrze przyrządzonego steka w restauracji. Pierwszy raz w życiu zjadłem steka po którym po prostu byłem pewny, że to jest zrobione tak jak trzeba. Zamawiałem niejeden raz tego typu jedzenie w restauracjach ale to często wyglądało identycznie jak to co sam robiłem w domu, czuć było, ze to jest na siłę wciśnięte do menu. Sam nigdy nie zrobiłem czegoś tak pysznego, nie wiem czy to kwestia tego, że
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@Murasame: Czyli jaki to jest dobrze zrobiony stek? Jak chcesz zjeść dobrego steka to idź do dobrego steakhouse, nie polecam jeść steków w miejscach gdzie nie specjalizują się w przyrządzaniu steków, chyyyba,że jest to na prawdę dobra restauracja. Mam nadzieję,że wiesz o co mi chodzi, żeby to jakoś wyobrazić to odradzałbym jedzenia steka gdzie sąsiaduje on w karcie z kotletem z piersi kurczaka z frytkami i colesławem. Tak samo jak kupowania
Żyje ;) Zapraszam na tag #ziemniakowniezostawiaj Planowana jest powolna reaktywacja, ale to jak zwykle..
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn
Ziemniak43212 via Wykop
- 2
@supersucker: To jakiś filtr ze snapchata.
Łosoś jest krótko smażony, ładny crush na skórce mocno zasolonej, ale w samym środku lekko różowy czego nie widać przez ten właśnie filtr. Leży na puree ziemniaczanym po prostu zwykłym, tylko masło i Śmietanka.
Pesto z rukoli z miodem bo rukola gorzka, musztarda francuska z wyraźnymi ziarnami gorczyca, oliwa do konsystencji. Krem z mango emulgowałem tylko masłem i tyle, pomidorki pieczone z oliwą i grubą
Łosoś jest krótko smażony, ładny crush na skórce mocno zasolonej, ale w samym środku lekko różowy czego nie widać przez ten właśnie filtr. Leży na puree ziemniaczanym po prostu zwykłym, tylko masło i Śmietanka.
Pesto z rukoli z miodem bo rukola gorzka, musztarda francuska z wyraźnymi ziarnami gorczyca, oliwa do konsystencji. Krem z mango emulgowałem tylko masłem i tyle, pomidorki pieczone z oliwą i grubą
@Ziemniak43212: Gdyby to był szwedzki stół, to ja pcham się do rybku ;)
Banalne a cieszy ;)
Zapraszam na tag #ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#gotowanie
#foodporn
#jedzenie
Zapraszam na tag #ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#gotowanie
#foodporn
#jedzenie
Ziemniak43212 via Wykop
- 4
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Polskistyl: Nie
Nie ma lepszej inspiracji niż brak produktów ;)
Zapraszam do obserwowania #ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#gotowanie
#foodporn
Zapraszam do obserwowania #ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#gotowanie
#foodporn
Ziemniak43212 via Wykop
- 4
@PiccoloColo: Heh
@cavird Niewprawne oko ;)
@mecenassrenas Coś z niczego, jakieś resztki co mi tam pozostawały.
Oliwa
Wędzonka własnej roboty
Cebula
Czosnek
Zesmażony koncentrat pomidorowy
Pomidor
Słoiczek po koncentracie przepłukany woda z gotowania tagliatelle
Czosnek niedźwiedzi
Wędzona papryka
Świeżo roztarty czarny pieprz
Kolendra
@cavird Niewprawne oko ;)
@mecenassrenas Coś z niczego, jakieś resztki co mi tam pozostawały.
Oliwa
Wędzonka własnej roboty
Cebula
Czosnek
Zesmażony koncentrat pomidorowy
Pomidor
Słoiczek po koncentracie przepłukany woda z gotowania tagliatelle
Czosnek niedźwiedzi
Wędzona papryka
Świeżo roztarty czarny pieprz
Kolendra
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Kamahll: Kilka piw ;)
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Kamahll: Nie no ja to po prostu tak na spontanie zrobiłem bo mnie mój tata poprosił, nawet się nie przygotowywałem tylko brałem co miałem w domu, poza mięsem bo to już jego działka. Kupił od znajomego, który ma małe gospodarstwo.
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@maegalcarwen: Heheheh, dzięki.
Mój autorski tag niestety jest obecnie w stanie hibernacji, do odwołania. Niemniej jednak serdecznie zapraszam na #ziemniakowniezostawiaj
Dziś zdołałem wykrzesać trochę sił i kilkanaście minut na krótko smażonego łososia.
Pozdrawiam
#gotujzwykopem
#ziemniakowniezostawiaj
Dziś zdołałem wykrzesać trochę sił i kilkanaście minut na krótko smażonego łososia.
Pozdrawiam
#gotujzwykopem
#ziemniakowniezostawiaj
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
- 44
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@Mirkosoft: Piękny Rib Eye, z czym podany? Wrzucisz efekt końcowy?
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@Mirkosoft: W takim razie udanego urlopu życzę.
Wiecie co?
Oglądałem z moim psem film. Nagle lektor powiedział coś o parkometrach. Nie wiem dlaczego, ale mój pies podniósł głowę i spojrzał na mnie pytająco.
No to jej tłumaczę, że ludzie mają takie specjalne miejsca. I jeśli tam staniesz to trzeba potem iść do takiego urządzenia i wrzucać tam takie metalowe krążki. Pokazałem jej pięciozłotówkę, obwąchała, ale chyba z grzeczności.
Spojrzała na mnie z politowaniem, odwróciła się tyłem i poszła spać.
Oglądałem z moim psem film. Nagle lektor powiedział coś o parkometrach. Nie wiem dlaczego, ale mój pies podniósł głowę i spojrzał na mnie pytająco.
No to jej tłumaczę, że ludzie mają takie specjalne miejsca. I jeśli tam staniesz to trzeba potem iść do takiego urządzenia i wrzucać tam takie metalowe krążki. Pokazałem jej pięciozłotówkę, obwąchała, ale chyba z grzeczności.
Spojrzała na mnie z politowaniem, odwróciła się tyłem i poszła spać.
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@paramyksowiroza: U mnie jeszcze darmowa strefa ;p
Przejechałem się na weekend do #krakow z #rozowypasek trochę pozwiedzać, trochę odpocząć i trochę pozwiedzać lokalną gastronomię, zobaczyć co w trawie piszczy.
Lubię wziąć kubek kawy i pochodzić uliczkami Starego Miasta i Kazimierza, od lewej do prawej i sprawdzać co dany lokal ma do zaoferowania, łapać inspiracje.
Ale miałem też rezerwacje w lokalu Karakter. Autorska kuchnia szefa Daniela Myśliwca.
Nie ma co się dziwić,że jest to jedno z ulubionych miejsc pana Roberta
Lubię wziąć kubek kawy i pochodzić uliczkami Starego Miasta i Kazimierza, od lewej do prawej i sprawdzać co dany lokal ma do zaoferowania, łapać inspiracje.
Ale miałem też rezerwacje w lokalu Karakter. Autorska kuchnia szefa Daniela Myśliwca.
Nie ma co się dziwić,że jest to jedno z ulubionych miejsc pana Roberta
Ziemniak43212 via Wykop
- 2
@Soothsayer: Nie wyczymie zaraz
@PiszeCzasen z tej "knajpy" z wyróżnieniem Michelin ;)
Na moje zapraszam na #ziemniakowniezostawiaj
@PiszeCzasen z tej "knajpy" z wyróżnieniem Michelin ;)
Na moje zapraszam na #ziemniakowniezostawiaj
Ziemniak43212 via Wykop
- 2
@arinkao: (。◕‿‿◕。)
Pierś z kaczki, szarlotka z karmelizowaną cebulą, creme fraiche z cointreau, maślany sos pomarańczowy.
Łosoś krótko smażony, puree z orzechem laskowym, chłodnik czosnkowo-migdałowy, oliwa z zielonej pietruszki z jalapeno, nasturcja z cebulką
Kalmary z czosnkiem i jalapeno, słony tort naleśnikowy z kremem cytrynowym i tymiankiem, zielenina, oliwą
Do tego obszerna karta win
Pierś z kaczki, szarlotka z karmelizowaną cebulą, creme fraiche z cointreau, maślany sos pomarańczowy.
Łosoś krótko smażony, puree z orzechem laskowym, chłodnik czosnkowo-migdałowy, oliwa z zielonej pietruszki z jalapeno, nasturcja z cebulką
Kalmary z czosnkiem i jalapeno, słony tort naleśnikowy z kremem cytrynowym i tymiankiem, zielenina, oliwą
Do tego obszerna karta win
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@arinkao: Wszyscy zadowoleni, w tym na pewno masz rację ;)
Co najlepsze? Wszystko było doskonałe, zarówno pod względem połączenia jak i obróbki.
Co do ziemniaków to szef musi udać się do ciebie na lekcje tworzenia wałów, póki co.. jest jak jest ;)
Co najlepsze? Wszystko było doskonałe, zarówno pod względem połączenia jak i obróbki.
Co do ziemniaków to szef musi udać się do ciebie na lekcje tworzenia wałów, póki co.. jest jak jest ;)
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@arinkao: Jest ogólnodostępna, ale jak widać, nie każdy do niej dotarł.
Że względów osobistych wolałbym jednak żeby ziemniaki nie były ani gwałcone ani przeciskanie przez jakiekolwiek sita ;)
Że względów osobistych wolałbym jednak żeby ziemniaki nie były ani gwałcone ani przeciskanie przez jakiekolwiek sita ;)
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@arinkao: Nie myślałem w ogóle o tym czy są jakieś ferie czy ich nie ma.
Cały weekend jednak myślałem o tym,że dzieli mnie 2 godziny drogi od Tatr. Nie miałem niestety warunków żeby wyjść w góry.
No ale śledzę co się dzieje teraz w TPN i pozostaliśmy na Krakowie. Czekam jednak na zmianę aury i ruszam na szlaki, a przynajmniej mam taką nadzieję.
Cały weekend jednak myślałem o tym,że dzieli mnie 2 godziny drogi od Tatr. Nie miałem niestety warunków żeby wyjść w góry.
No ale śledzę co się dzieje teraz w TPN i pozostaliśmy na Krakowie. Czekam jednak na zmianę aury i ruszam na szlaki, a przynajmniej mam taką nadzieję.
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@arinkao: No to teraz żal mi dwukrotnie, nawet drogą pod reglami, nie wchodząc do parku chciałbym się przejść. No ale cóż, góry nie uciekną.
Do Stolicy jak najbardziej warto, nie jest to wyprawa za morze, a Warszawa myślę,że stoi wysoko pod względem zarówno turystycznym jak i wyjątkowo gastronomicznym. Teraz też dostała tytuł najlepszego kierunku turystycznego w Europie, ale tutaj myślę też,że po prostu Polacy przyłożyli się w głosowaniu bardziej niż inni,
Do Stolicy jak najbardziej warto, nie jest to wyprawa za morze, a Warszawa myślę,że stoi wysoko pod względem zarówno turystycznym jak i wyjątkowo gastronomicznym. Teraz też dostała tytuł najlepszego kierunku turystycznego w Europie, ale tutaj myślę też,że po prostu Polacy przyłożyli się w głosowaniu bardziej niż inni,
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Mirkosoft: no cóż
- 22
Zapiekanka w stylu "american pie" na słono.
Farsz: pieczary, kiełbasa, cebula, przyprawy, dużo sera
#gotujzwykopem
Farsz: pieczary, kiełbasa, cebula, przyprawy, dużo sera
#gotujzwykopem
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@halucyna: "w komciu" uwielbiam te zdrobnienie stające na przeciw twardego "KOMENTARZ" (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Smacznego
Smacznego
Opiłki plastiki... Rozbieramy skrzynię Powershift mk1
Dlaczego Powershift mk1 to zakała wśród skrzyń automatycznych? Rozbieramy skrzynię Powershift pierwszej generacji. I tłumaczymy, czemu zasłużyła na to miano.
z- 142
- #
- #
- #
Ziemniak43212 via Wykop
- 8
Znam kilku gości, którzy kupują mondeo z rozwalonym powershiftem, pakują manual i na handel. Sam miałem MK4 w manuału z 2.0 TDCi 140km ten silnik od PSA to jest to kamień @mbn-pl to chyba nie wiesz o czym mówisz. Teraz kupiliśmy dla dziewczyny takiego samego tylko nowszego.
W swojej klasie świetny design
Mało awaryjny
Wygodny
Dobrze wyposażony nawet w bieda edition
Bardzo dużo miejsca to mało powiedziane
Pali tyle co nic, ja
W swojej klasie świetny design
Mało awaryjny
Wygodny
Dobrze wyposażony nawet w bieda edition
Bardzo dużo miejsca to mało powiedziane
Pali tyle co nic, ja
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@nobodyknows: Wiadomo, mnie ma idealnych, ale i tak uważam,że na tle konkurencji i nie tylko wypada bardzo dobrze.
Boczek wieprzowy, z małej znajomej hodowli.
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#jedzzwykopem
#foodporn
Zapraszam na tag #ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#jedzzwykopem
#foodporn
Zapraszam na tag #ziemniakowniezostawiaj
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@maegalcarwen: Nie pokaże bo nie mam niestety. Jest to trochę stare, odświeżone zdjęcie, nie ukrywam. Wtedy nie myślałem nawet żeby zrobić zdjęcie przekroju, że będę to komuś pokazywał. Nawet nie pamiętam jak go robiłem jak mam być całkowicie szczery. Musisz uwierzyć na słowo,że był ok, ale trochę zbyt tłusty.
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@nemesisevil: połamania kija ;)
- 107
Florian dzisiaj jedzie do domu, Mirabelki z resztą i myślę, że to piękne zakończenie trwającej ponad 11 lat przygody z wykopem.
Dziękuję wszystkim, świetnym ludziom, których przez te lata tu spotkałam, macie na zawsze miejsce w moim serduszku.
Niezmiennie zapraszam na jedzenie:
instagram ziemniakizostaw
A zwierzaczkowo na
Dionizy, tam też będzie informacja jak pojawi się newsletter ( a myślę, że to będzie najlepsza forma komunikacji).
Profil na patronite jest w trakcie
Dziękuję wszystkim, świetnym ludziom, których przez te lata tu spotkałam, macie na zawsze miejsce w moim serduszku.
Niezmiennie zapraszam na jedzenie:
instagram ziemniakizostaw
A zwierzaczkowo na
Dionizy, tam też będzie informacja jak pojawi się newsletter ( a myślę, że to będzie najlepsza forma komunikacji).
Profil na patronite jest w trakcie
Ziemniak43212 via Wykop
- 1
@chixi: Wszystkiego dobrego.
- 1
Ziemniak43212 via Wykop
- 0
@Yakooo:
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn