Aktywne Wpisy
WielkiNos +270
Juleczka czuje się lepsza od ludzi ze wsi, bo powiększyła sobie usta.
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #logikarozowychpaskow #p0lka
Mega_Smieszek +481
Dokładnie 10 lat minęło od tego odcinka, który był jednym z najlepszych z całego serialu (✌ ゚ ∀ ゚)☞
#got
#got
Świeża, odpowiednio przyprawiona baranina jest bardzo smaczna.
Jagnięcinę najlepiej brać, jest delikatniejsze i nie ma taki posmaku starego knura
@Vadzior: Nieprawda, wystarczy świeżą kupić.
ale za to byłem w knajpie gdzieś we francji gdzie serwowali i baraninę i jagnięcinę, mój ojciec wziął właśnie baraninę, a ja jagnięcinę i swojej porcji nie zjadł xD właśnie zapach był dziwny, zresztą cała knajpa w środku tak pachniała, ale my jedliśmy na ogródkach
Z baraniną jest tak, że bardzo świeża jest świetna, ale bardzo szybko traci na jakości i wówczas nabiera "baraniego" aromatu.
Nie wiem czy jest to związane z szybkim jełczeniem tłuszczu, ale porównując bardzo świeże mięso z takim które poleży kilkanaście godzin w nieodpowiednich warunkach, to różnica jest gigantyczna.
Zarówno podczas przygotowywania, jak i w smaku.
Nie wydaje mi się, aby mrożenie miało jakiś bardzo negatywny wpływ na smak, prędzej na konsystencję.
Myślę, że chodzi o coś innego.
Na ogół barany i jagnięta przyjeżdżają w półtuszach i są porcjowane na miejscu.
W sklepach stacjonarnych, w których baranina stanowi jeden z ważniejszych produktów często pracuje dość sporo osób.
W momencie gdy przyjeżdża mięso, od razu idą w ruch noże i przecinarki, mięso błyskawicznie jest