Aktywne Wpisy
deafpool +97
Karyna która mieszka pode mną co godzinę wychodzi na balkon żeby sobie zajarać. W moim mieszkaniu śmierdzi dymem papierosowym tak, że aż chce się rzygać. Najgorzej jest w takie dni jak ten, gdy prawie w ogóle nie ma wiatru. Smród zostaje w moich pomieszczeniach.
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Goronco +279
#nieruchomosci
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie - za to można dopłacić czy zostawić tipa jak wszystko trzyma poziom.
No ale kurde, jak idę do knajpy z polecenia, która jednak ostatecznie niczym się nie wyróżnia a sobie życzą 50 zł za 'fish and chips' składające się z 4 kawałków mało smacznej ryby i frytek (bez surówki) to drobne przegięcie. No ale podane na desce, nie na talerzu więc jest 'fancy'.
Do tego litr lemoniady (cytryny, mięta, lód, woda, łyżka cukru) za 30 zł 'bo tak'. No chyba, że chcesz Tyskie z nalewaka to należy się 15 zł bo przecież trzeba nalać i do stolika przynieść a to kosztuje.
Nazywajcie mnie Januszem, ale yebać właścicieli gastro którzy już dawno odlecieli. Mają wrażenie że można sobie ceny podnosić w nieskończoność a kelnerom płacić minimalną stawkę bo 'klient powinien zostawić tipa a my i tak do interesu dokładamy'
#glovo #jedzenie71 #jedzenie #ubereats #pysznepl #pyszne #gastronomia
A tak w ogóle to jestem śmierdzącym kucem i znam się na wszystkim
XD
To ja się pytam po #!$%@? ceny w cenniku, jak i tak trzeba płacić więcej? Jeszcze niech podają ceny netto xD
Sorry, ale knajpa która każe sobie płacić 2 zł za keczup do frytek czy 1 zł za sok do horrendalnie drogiego piwa i jeszcze śmie żądać napiwków, to pierwszy i ostatni raz bym tam poszedł. Rozumiem dać tipa gdy jest się bardzo zadowolonym z obsługi/smaku+rozmiaru dania , ale zupełnie nie pojmuję jak można traktować
Dawanie tipów "bo tak" przepychają sami restauratorzy, którzy do pensji dopisują w
Albo byłem w jakiejś knajpie, lato, kelnerka pokazuje stolik i nie pytając czy chcemy mówi że przyniesie zaraz nam menu i przyniesie wode
@ATAT-2: kebab kosztuje 15 zł za mały, w jakimś droższym miejscu 20; 2forU w maku kosztuje poniżej dychy... nie rozumiem
@winsxspl: Bo czasem chodzą na obiad z rodziną więc nie zabiorą dzieciaków do Maca czy do budy z kebabem?
I nie, to co opisałem powyżej to nie jest droga restauracja ale normalna w tych czasach.