- 215
mac666 via Wykop
- 36
mac666 via Wykop
- 1
@Tokko: muszę jeszcze popracować nad rozciaganiem placka. Dlatego taka mała i rant duży. Powinienem lepiej to zrobić.
mac666 via Wykop
- 0
@Bover: to była ostatnia, więc trzeba było wrzucić wszystko ¯\(ツ)/¯
mac666 via Wykop
- 0
@_aqq: ciasto przekombinowałem, bo chciałem zrobić na zakwasie zytnimq. Niestety zaczyn mi się nie aktywował po nocy w lodówce, więc rano dałem jeszcze drożdży instant. Szkoda pisać...
mac666 via Wykop
- 0
@_aqq: Żaden słód diastatyczny, piwa nie robiłem xD Jeszcze do takich arkan robienia pizzy nie doszedłem. Zmieszałem zakwas z mąką 00, żeby wyszedł taki zaczyn. Kolejngo dnia zmieszałem z resztą mąki i wody, no i dodałem na wszelki wypadek trochę drożdzy instant. Ciasto rosło po zamieszaniu chyba ponad 3 h, potem zrobiłek kulki i chyba one jeszcze 4 godziny w sumie leżały zanim piekłem. Raz je przewinąłem.
@MamPozwolenieRodzicow: ooni karu
@MamPozwolenieRodzicow: ooni karu
Złapałem dziś ochotę na krupnik. Po skonsultowaniu pomysłu z psieckiem, doszliśmy do wniosku że gotujemy.
Na ogół krupnik robię na żeberkach wieprzowych - smak wieprzowiny jakoś dobrze mi się komponuje z żołądkami drobiowymi, które wrzucam później podczas gotowania zupy.
Tyle że krupnik to dla mnie danie jesienne, może zimowe, ale niekoniecznie letnie i