Aktywne Wpisy
cordianss +6
Dymy kończą się tam, gdzie komuś może stać się realna krzywda. To co zrobił Tyburski były bardzo niebezpieczne i jako koneserowi patologi jest mi smutno. Należy to potępić.
#famemma
#famemma
Krzysio_misio12 +15
#!$%@? jak można tak się zapuścić w młodym wieku, coś obrzydliwego
Tlusci ludzie są w #!$%@? obleśni
#famemma
Tlusci ludzie są w #!$%@? obleśni
#famemma
Jutro będę robił pierwszy raz w życiu steka sous vide, mam kilka pytań:
- doprawić solą i pieprzem przed włożenia do woreczka? Opcjonalnie gałązka rozmarynu i dwa ząbki czosnku?
- czy po wyciągnięciu z sous vide stek musi odpocząć, czy tylko wysuszyć i od raz można na patelnię?
- jaka będzie optymalna temperatura na medium rare? 53 styknie i później po minucie z każdej strony na patelni?
- czy po wyciągnięciu z patelni stek musi odpocząć?
- jakie polecacie dodatki poza frytkami?
- czy znacie jakieś dobre sosiwo typowo do steków?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdro!;)
Tak, nie dawaj tłuszczu do worka
Nie, wysuszyć i na patelnie. Przypominam, że za teflonową patelnie jest #!$%@? do dupy
Dodatki, gdybyś nie robił do tego frytek to fajny jest coleslaw albo inne chrupiące warzywa bo tej tekstury brakuje. Do tego może Bimi z sosem holenderskim.
Sos: Demi, woda