Wpis z mikrobloga

@FueGo: Masz mniejsze ryzyko że coś pójdzie nie tak, w takim płynie masz już rozwinięte bakterie mlekowe i jak dolewasz masz pewność że to one skolonizują słoik a nie coś innego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wojtek-m to się tyczy słoików z metalowymi zakrętkami. Robilem swoje na zwykłej soli, przed chwilą jadlem jednego z poprzedniej parti i niebo w gębie, no takich ogorkow w sklepie nie znajdziesz, po prostu zajebiste
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wojtek-m jak się przypomnisz to dam znać za tydzień czy czuc inny smak, czy coś z nimi nie tak jak z tymi od "babci", ale dla mnie były mega
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wojtek-m ja robie tak ze na 1 litr wody powinno być 1 łyżka soli, ja daje troche mniej, chrzan, liście chrzanu z 2, czosnek z 4-6 ząbków, kroje, liść dębu i elo i to co ukręciłem ostatnio to bajka, nie mam zamiaru nic w tym przepisie zmieniać. woda lekko podgrzana, kranówka jak cos
  • Odpowiedz